معرفی رشته اتاق عمل
اتاق عمل:
اتاق عمل جزو رشته های کارشناسی زیرگروه ۱ تجربی است و پذیرش آن به صورت بومی گزینی استانی است؛ یعنی ۸۰ درصد بومی های همون استان و ۲۰ درصد از استان های دیگر قبول میشوند.
طول دوره تحصیل این رشته ۴ سالاست و جزو رشته های ستاره دار هم هست, یعنی از هر جنسیت چه دختر و چه پسر باید حداقل ۳۰ درصد تو کلاس حضور داشته باشند.
وظیفه کارشناس اتاق عمل چیست :
کارشناس اتاق عمل داخل اتاق عمل به پزشک جراح کمک میکند؛ بطور مثال باید لباس های خاصی که استریل هستند بپوشند و معمولاً چند ساعت کنار پزشک جراح، پرستارها و متخصص بیهوشی سرپا بایستند.
وسایل جراحی را آماده میکنند و از قبل آنها را استریل میکنند. دستگاه و تجهیزات جراحی رو قبل از عمل چک میکنند که درست عمل کنند. پرونده بیمار و مدارک پزشکیش رو قبل از عمل چک کنند؛
برای مثال نگاه می کنند تا ببینند آیا بیمار اجازه عمل دارد یا خیر. اگر بیمار وسایل مصنوعی, طلا و جواهرات و از این قبایل وسایل داشته باشد باید آنها را کنار بگذارد.
بعد از آن برش های روی بدن بیمار را می شوید و ضدعفونی میکند، به پانسمان بیمار نیز کمک می کنند؛
اگر پزشک جراح نمونه آزمایشگاهی از بیمار گرفته باشد باید کارشناس اتاق عمل آن نمونه را برای آزمایش ارسال کند. بعد از عمل بیمار را به اتاق ریکاوری ببرد؛ سپس اتاق عمل را
مرتب و استریل میکند و همینطور وظیفه نوشتن گزارش جراحی را نیز برعهده دارد.
کارشناس اتاق عمل در اتاق ممکن از به دو شیوه مشغول به کار شود:
یکی به عنوان سیرکولر که غیراستریل است و حق نزدک شدن به بیمار را ندارد و فقط نکات ضروری که حین عمل جراحی لازمه رو آماده میکند.
دوم به عنوان اسکراب کار میکنه که باید حتما استریل باشه و در یک محیط یک متری
کنار جراح در کار جراحی به او کمک میکند.
ادامه تحصیل در رشته اتاق عمل:
رشته اتاق عمل کاردانی, کارشناسی و کارشناسی ارشد را دارا می باشد. ولی در بخش کارشناسی ارشد فقط پارسال و فقط دو دانشگاه که در مجموع ۱۵ نفر پذیرش داشتند یعنی دانشگاه ایران و اصفهان.
کسانی که لیسانس هوشبری یا پرستاری دارند هم میتوانند در رشته کارشاسی ارشد اتاق عمل ادامه تحصیل دهند.
از طرفی کسی که لیسانس اتاق عمل دارد می تواند در یک رشته غیر از ارشد اتاق عمل ادامه تحصیل بدهد مثل ارشد پرستاری, مراقب های ویژه که البته ۲ سال سابقه کار میخواهد، ارشد علوم تغذیه، آموزش بهداشت، علوم تشریحی، فیزیولوژی و چند رشته دیگر.
بازار کار و درآمد رشته اتاق عمل:
فازغ التحصیلان رشته اتاق عمل در بخش های مختلفی می توانند مشغول به کار شوند که عبارتند از:
بیمارستان، بخش جراحی، اتاق عمل، درمانگاه، مراکز آندوسکوپی، رادیولوژی، اورژانس و…
پس به طور کلی محل کار تکنسین های اتاق عمل بسیار گسترده است و با توجه به روند افزایش جمعیت، تعداد سالمندان افزایش خواهد یافت که این باعث افزایش موارد بیماری و نیاز به جراحی می شود.
میزان درآمد افراد در این حوزه متفاوت بوده و نسبت به مهارت و توانمندی های فرد تعیین می شود که از فردی به فرد دیگر کم و زیاد می شود اما می توانیم بگوییم که حقوق حداقلی تقریبا 2 میلیون تومان است.
دسته بندی دروس کارشناسی رشته اتاق عمل :
تعداد کل واحدها : 130 واحد
دانشجویان رشته اتاق عمل با جدیدترین اصول الزامی و تکنولوژی ها در اتاق عمل آشنا می شوند و مهارت هایی کسب می کنند که بتوانند در اتاق عمل ها، همراه با پزشکان، هوشبران و پرستاران همکاری کنند؛
افراد فارغ التحصیل و متخصص در رشته اتاق عمل، در انجام جراحی های مختلف به
کمک جراحان می آیند.
خصوصیات شخصیتی یک تکنسین در اتاق عمل :
یک تکنسین اتاق عمل برای موفقیت در کار خود به ویژگی هایی همانند موارد زیر نیاز دارد تا بتواند بهترین بازده را به عنوان تکنسین های اتاق عمل ارائه دهد:
1) توانایی انجام کارها به صورت گروهی
2) داشتن صبر و ارتباط مناسب با بیماران و آرامش دادن به آنان
3) توانایی تصمیم گیری دقیق حتی در شرایط بخرانی
4) داشتن سرعت عمل، تمرکز، حس مسئولیت پذیری، توانایی فیزیکی و دقت زیاد
5) تحمل بالا هنگام قرارگیری در معرض مواد مختلف یا بوهای آزاردهنده
دیدگاهتان را بنویسید