معرفی رشته بهداشت و بازرسی گوشت
رشته بهداشت و بازرسی گوشت :
رشته بهداشت و بازرسی گوشت از زیر مجموعه های کنکور تجربی می باشد که
دانشگاه های مختلف ولی ظرفیت محدودی پذیرنده متقاضیان این رشته هستند.
وظیفه رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت آموزش به افراد جهت اقداماتی
برای حفظ و سلامت گوشت مورد نیاز جامعه است.
هدف از رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت آموزش به افراد متخصص برای
تأمین بهداشت و سلامت گوشت مورد نیاز جامعه می باشد.
گوشت ماده ای مغذي است که محیط مناسبي برای رشد انواع رو میکرواورگانیسم ها نیز
بشمار می آید. بنابراین اگر در شرایط محیطي نامناسب نگهداری شود، به سرعت دچار
فساد میكروبي و شیمیایي خواهد شد.
این رشته دانشگاهی موارد مختلفی را شامل می شود، مانند:
معاینه کردن دام قبل از کشتار
بازرسی لاشه حیوان پس از کشتار
انجام برخی آزمایش ها در صورت نیاز
دروس تخصصی: ساختمان و تجهیزات کشتارگاه های دام و طیور، بهداشت و بازرسی
گوشت (گاو و شتر)، بهداشت و بازرسی گوشت (گوسفند و بز)، بهداشت و بازرسی
گوشت طیور، عفونت ها و مسمومیت های غذایی، اصول نگهداری مواد غذایی، اصول
همه گیر شناسی، کنترل میکروبی مواد غذایی، بهداشت و صنایع گوشت، بهداشت و
صنایع فرآورده های دریایی، کنترل شیمیایی مواد غذایی، بهداشت و صنایع تبدیل
ضایعات کشتارگاه، مدیریت تضمین کیفیت، صنایع بسته بندی، بهداشت محیط، زبان
تخصصی.
مهارت ها و توانایی های فارغ التحصیلان رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت
چیست ؟
علاقه مندی به علم شیمی
علاقه به دام و علاقه به کار در محیط هایی که با دام ارتباط دارد
توانایی کار در محیط هایی مانند کشتار گاه
بازار کار و آینده شغلی رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت چیست ؟
بازار کار و آینده شغلی رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت را می توان در محیط ها و
مراکزی که به تأمین گوشت مورد نیاز جامعه می پردازند و یا مراکزی که کیفی گوشت
را تأمین می کنند، جستجو نمود. برخی از مشاغلی که فارغ التحصیلان این رشته
دانشگاهی می توانند در آن فرصت شغلی پیدا کنند در ادامه آورده شده است.
کشتارگاه ها و صنایع فرآورده های گوشتی برای نظارت بر سلامت گوشت
مدیریت فنی و اداری صنایع تولیدی و شرکت ها
نظارت بر بسته بندی فرآورده های گوشتی
در بخش های دولتی و خصوصی مسئول انجام آزمایش های مختلف کنترل کیفیت
فرآورده های گوشتی
فرصت های شغلی رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت تا حد زیادی به مهارت
ها و تجربیات فرد و اینکه تا چه اندازه به کار خود مسلط است بستگی دارد. هرچه
دانش فرد در زمینه کاری بیشتر باشد قطعاً می تواند فرصت های شغلی بهتری را به
دست آورد.
دانشگاه های رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت چیست ؟
دانشگاه تبریز، دانشگاه ایلام، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل- مازندران از
دانشگاه هایی هستند که در این رشته تحصیلی اقدام به جذب دانشجو می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید