تاریخچه کنکور
این مقاله تدوین و طراحی شده تا شما داوطلبان محترم با تاریخچه کنکور آشنا شوید.
اولین سالی که چیزی به نام آزمون یا کنکور در ایران شکل گرفت همزمان بود با تاسیس داننشگاه ها در ایران؛ یعنی هر دانش آموز یا محصل پس از گذراندن دوران تحصیلی خود برای رفتن با دانشگاه باید در آزمون ورودی شرکت می کرد.
همان دانشگاه ها یکسری آزمون داخلی با نام آزمون ورودی برای داوطلبان حضور در دانشگاه طراحی کردند تا پذیرش و گزینش دانشجویان با ظرافت و استاندارد بالاتری صورت گیرد تا اینگونه دانشجویان با سطح دانش مناسب وارد دانشگاه شوند و تحصیل خود را در این مقطع ادامه دهند.
اما کمی بعد در سال 1342 اولین آزمون جامع بصورت یکپارچه در کشور برگزار شد؛ در پی این آزمون 12 دانشگاه در 30 رشته مختلف پذیرش داشتند و این به نحوی کار داوطلبین را ساده تر می کرد و می توانستد با تلاش کافی و مناسب مسیر پیشرفت و ترقی خود را طی کنند .
تاسیس سازمان سنجش : در سال 1354 سازمانی با عنوان سازمان سنجش در ایران تاسیس شد تا به پیشرفت اعلم و شیوه گزینش دانشجویان برای ادامه تحصیل کمک کند؛ این سازمان در سال 1358 یعنی در سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران اولین آزمون گسترده کشور را برگزار کرد که در آن تمام رشته های موجود در ایران اراعه شد و این خبر خوشی برای دانشجویان و داوطلبان آزمون سراسری بود.
تحولات کنکور پس از انقلاب :
پس از سال 1358 با علت ایجاد انقلاب اسلامی و انقلاب فرهنگی کنکور برای بازسازی زیرساخت ها و ایجاد نگرش بهتر 3 سال تعطیل شد؛ پس از آن در سال 1361 برگزار شد تا باز هم دانشگاه ها به روی مردم باز شوند؛ هرچند در زمان جنگ خطرات احتمالی مردم را تهدید می کرد اما خیلی ها بودند که برای موفقیت و ادامه تحصیل با ترس خود مقابله کردن و حتی در زمانی که موشک ها بر سر مردم می بارید آنها بدون ترس مشغول به تحصیل می شدند و به دانشگاه می رفتند.
از آن روز ها تا به حال تقریبا هر ده سال کنکور دست خوش تغییرات ریز و درشتی شده تا کار را برای دانش آموزان و دانش جویان اسان تر سازد؛ شاید برای شما هم جالب باشه که با برخی از این تغییرات در سال های بعد آشنا شوید تا آمادگی خود را جهت شرکت در این آزمون کسب کنید؛ برای کسب اطلاعات راجب تغییرات کنکور در سال های بعد به مقاله تغییرات کنکور در سایت ما مراجعه کنید.
بهتر است که در این مقاله هم به برخی از تغییرات کنکور اشاره کنیم:
تا به حال هر گاه در آزمون سراسری شرکت کردیم دیدیم که این آزمون به دو بخش دفترچه تخصصی و دفترچه عمومی تقسم می شده و در جلسه کنکور با دو بخش دروس تخصصی و دروس عمومی سر و کار داشتیم و شاید به شیوه ای این موضوع برخی دانش آموزان را تحت فشار قرار می داد چرا که باید ریز تا درشت مطالب کتاب های تشریحی را حفظ می کردند و چه بسا زمان زیادی را از آنها می گرفت.
اما حالا و از سال 1402 شاهد خواهیم بود برای اولین بار در تاریخچه کنکور دروس عمومی از این آزمون حذف می شود و داوطلبان در آزمون فقط به دروس تخصصی پاسخ می دهند؛ نکته و تغییری که برای خیلی ها خبری خوش بود تا با انگیزه دو چندان در کنار کسب معدل مناسب در سال آخر تحصیلی به یادگیری هرچه مصمم تر دروس اختصاصی مشغول شوند.
هر ساله شاهد کاهش و یا افزایش شمار داوطلبان کنکور بوده ایم اما چیزی که همیشه به آن آکاهیم این است که سازمان سنجش همیشه در تلاش بوده تا شرایط پذیرش در دانشگاه ها را برای دانش آموزان ساده تر سازد.
در سال های اخیر باره و بارها از منابع مختلف شنیدیم که برخی تصمیم دارند کنکور سراسری را به کل حذف کنند و خیلی وقت ها هم تا مرز عملی شدن رفت اما هرگز این اتفاق نیوفتاد؛ به هرحال نمی شود از تلاش دست کشید و باید هر لحظه برای کسب آینده بهتر تلاش کرد و نتیجه این تلاش را در آزمون سراسری مشاهده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید