سوگند چگینی هستم؛ سابقه دو سال همکاری با گروه جهادی سلمان را دارم. در نویسندگی و نقاشی مهارت دارم و همچنین در سال ۱۳۹۶ معرفی به کانون نویسندگان شدم؛ ولی با توجه به شرایط تحصیلی و دانش آموز بودن ادامه به کار در کانون نویسندگان ندادم. در مقاطع تحصیلی متوسطه، با سرکار خانم پورزادی و جناب آقای کلهر و گروه جهادی سلمان آشنا شدم؛ به عنوان دانش آموز ایشان بعد از کنکور افتخار همکاری با گروه جهادی سلمان را پیدا کردم.

طی آموزش‌ هایی که گروه جهادی سلمان برگزار می کرد؛ توانستم مشغول به کار پشتیبانی و مشاوره کنکوری در این گروه شوم. گروه جهادی سلمان با روشی نوین آموزش به بچه های ضعیف جامعه را شروع کرد؛ بنده به عنوان عضو کوچکی از این گروه از کار پشتیبانی شروع کردم؛ رفته رفته باتوجه به آموزش های جناب آقای کلهر و آقای میرصادقی، توانایی کار مشاوره و انجام برنامه ریزی را پیدا کردم. در کنار کار مشاوره و برنامه ریزی در شرکت (خدماتی حسابداری و مالیاتی)مشغول به کار و فراگیری دروس حسابداری شدم. در نتیجه در حال حاضر در کنار تحصیل در دانشگاه و کارهای مشاوره‌ای به عنوان حسابدار در شرکت حسابداری مشغول به کار هستم.

تجربیات خانوم سوگند چگینی در کنکور

با توجه به علایق، سلایق و استعداد رشته علوم انسانی را انتخاب کردم و مشغول به تحصیل شدم در این دوره متوجه مواردی شدم که به کنکور من کمک می کرد که از آنها در کنار آموزش های گروه جهادی سلمان برای دانش آموزان خود استفاده نمودم.

چند مورد از تجربیاتم عبارتند:

  1.  از روش های مقابله با کسل بودن و خواب آلودگی دانش آموزان هنگام مطالعه: مشکل اساسی اکثریت دانش آموزان کسل بودن و خواب آلودگی به هنگام مطالعه می باشد. پیشنهاد بنده به عنوان مشاور تحصیلی به هنگام رخ دادن این موضوع به این صورت بود که ابتدا دست و صورت خود را بشویند، یک لیوان آب بنوشند، یک عدد شکلات یا خوراکی که شیرینی داشته باشد میل کنند و سراغ آسان ترین و مورد علاقه ترین درس( از نظر خود دانش آموز) بروند. انگیزه مطالعه به هنگام مطالعه دروس که فهم آن برای فرد آسان باشد چند برابر میشود.
    پیشنهاد دوم ایجاد تعهد و مسئولیت نسبت به برنامه و موفقیت در مسیر رسیدن به هدف یا همان (کنکور)، وقتی که نسبت به برنامه ریزی شخصی خودمان احساس مسئولیت داشته باشیم برای رسیدن به هدف تلاش می کنیم؛ یکی دیگر از مزایای تعهد به برنامه ریزی این است که تحت هر شرایطی برنامه را اجرا کنیم.
  2. روش مقابله با استرس و ارتباط آن با اعتماد به نفس: استرس بر روی اعتماد به نفس و کاهش آن تاثیر مستقیم دارد. استرس باعث می شود که اعتماد به نفس تضعیف شود؛ اعتماد به نفس که از بین رود انگیزه و تمایل نسبت به موفقیت برای رسیدن به هدف کم می شود. برای مقابله با استرس: خواندن کتاب های انگیزشی با صدای بلند، برنامه ریزی صحیح، خوردن وعده های غذایی به صورت کامل به ویژه وعده صبحانه، خاموش کردن تلفن همراه و دور بودن از افراد منفی اطراف، با قاطعیت صحبت کردن در جمع خانواده برای ایجاد محلی آرام و مناسب مطالعه دانش آموز، آمادگی کامل برای مواجهه با شرایط سخت، خوردن غذاهای با ارزش مانند عدسی، اسفناج و …، خوردن دمنوش آرامش بخش مثل دمنوش گل گاوزبان و آویشن بابونه و در آخر ایجاد تمرکز در هنگام مطالعه مواردی هستند که تاثیر بر کاهش و نابودی استرس دارند. پس از نابودی استرس سراغ افزایش اعتماد به نفس میرویم؛ ابتدا شخص باید خود را دوست داشته باشد، یکی از روش های دوست داشتن خود رسیدگی به پوشش، رفتار و کردار چه ظاهری و چه باطنی می باشد.فرد باید جسورانه و قاطعانه صحبت کردن را بیاموزد، همچنین مثبت اندیشی از عوامل موثر در افزایش اعتماد به نفس هستند.
  3. آگاهی نسبت به روش های مطالعه در ایام مختلف مانند ایام ماه مبارک رمضان، عید نوروز، دوران امتحانات و ‌….
  4. روش صحیح مطالعه کنکوری و غیر کنکوری: این تفکر مطالعه کنکوری و غیر کنکوری از نظر بنده رد می باشد؛ چرا که مطالعه دروس در مدرسه، امتحان مدرسه و مطالعه کتاب های کنکور هر دو از یک منبع می باشد. یعنی وقتی که ما در مدرسه امتحان منطق، فیزیک یا ریاضی داریم در آزمون کنکور هم از همین کتاب از ما امتحان می گیرند. در نتیجه عبارت (روش مطالعه کنکوری و غیر کنکوری) از ریشه اشتباه می باشد. تنها تفاوت این دو مورد روش آزمون می باشد؛ در کنکور سوالات اش به صورت تستی و در مدرسه تشریحی می آید. که البته در امتحان مدرسه روش های دیگری مانند تستی جای خالی صحیح و غلط در نظر گرفته می شود.

توصیه های خانوم سوگند چگینی به کنکوری ها

در ابتدا با خانواده خود مفصل صحبت کنید و در جریان شرایط مورد نیاز برای موفق شدن در کنکور بگذارید. مثل صحبت کردن راجع به رعایت سکوت به هنگام مطالعه شما. طبق شرایط صبح یا عصر حداقل ۵ تا ۱۵ دقیقه نرمش کنید؛ که از حالت بی حوصلگی خارج شوید و به آمادگی جسمی برسید، سپس برنامه ریزی صحیح و باقاعده داشته باشید. روش های صحیح مطالعه را بیاموزید، از فنون تست زنی آگاه شوید و به طور همزمان مطالعه دروس عمومی و اختصاصی داشته باشید. سعی کنید حداقل قبل از عید از فشرده خوانی پرهیز کنید و در آزمون های آزمایشی شرکت کنید تا بتوانید وضعیت خود را بسنجید. در نظر داشته باشید که، مهم ترین منبع مطالعه شما کتاب های درسی شما میباشد؛ پس تسلط کافی روی مطالب درسی داشته باشید. اگر می خواهید به تسلط کافی کتاب برسید، حتی باید بدانید آن کتاب در چه سالی، در کجا و توسط چه کسی منتشر شده است!


در این حد به جزئیات کتاب باید توجه کنید. نسبت به تمامی شرایط و ضوابط کنکور آگاهی و اطلاعات کسب کنید. حتماً از تجربیات افراد موفق استفاده کنید با آنها مشورت کنید و کارنامه قبولی آنها را مورد مطالعه و توجه قرار دهید.