به نام خدا

ندا علیپور هستم در استان قزوین متولد شدم و از کودکی تا به حال در قزوین سکونت دارم. در دوران تحصیل مدرسه مهمترین هدف من درس و موفقیت تحصیلی بود و حرفه خاصی را در کنار درس دنبال نکردم. دوران دبیرستان را در مدرسه نمونه دولتی پروین اعتصامی گذراندم و از تعطیلات تابستان سال ۱۳۹۸ قبل از ورود به پایه دوازدهم شروع به درس خواندن برای کنکور نمودم‌ و با کمک مشاور برنامه ریزی رسیدن به اهداف میسرتر شد. در سال ۱۳۹۹ در رشته روانشناسی دانشگاه بیرجند قبول شدم اما بنا به دلایلی تحصیل در شهر خودم را انتخاب کردم. در موسسه آموزش عالی رجا در رشته حسابداری مشغول به تحصیل علم هستم و هم اکنون ترم چهارم حسابداری را سپری می کنم. به همراه تحصیل در دانشگاه درحال
یادگیری زبان خارجه و گذراندن آموزش نرم افزارهای حسابداری هستم.

عوامل موثر برای رسیدن به موفقیت در کنکور

  1. هدف خود را تعیین کنیم
  2. برای درس خواندن کنکوری تصمیم جدی بگیریم
  3. یک برنامه ریزی شخصی خوب داشته باشیم بدون برنامه ریزی در رسیدن به اهداف سخت است
  4. در صورت امکان در یک آزمون آزمایشی شرکت کنیم (قلمچی، گاج، گزینه دو و یا هر آزمون آزمایشی خوب)
  5. اراده و پشتکار داشته باشیم
  6. کنکوری درس خواندن یک کار پیوسته است پس در کارمان مداومت داشته باشیم
  7. مشکلات و سختی ها را تحمل کنیم
  8. عملکرد خودمان را با دیگران مقایسه نکنیم
  9. مطالعه ما با کیفیت و بازدهی باشد
  10. منابع مناسب را انتخاب کنیم
  11. تمرین کنیم استرس خود را کنترل کنیم
  12. تست‌زنی و تحلیل تست ها را فراموش نکنیم
  13. از افکار منفی دوری کنیم
  14. در کنار تلاش خود به خدا توکل کنیم و کمک بخواهیم

۱_ تعیین هدف: یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کنکور تعیین هدف می باشد. این که باید بدانید برای چه درس می خوانید یکی از ابتدایی ترین چیزها است اگر هدف داشته باشید روحیه خستگی ناپذیر پیدا می کنید و همه جوره برای هدف تان تلاش می کنید. برای مثال هدف خود را رسیدن به رشته مورد علاقه خود قرار دهید. (مثل معلمی، روانشناسی، یا هر رشته مورد علاقه). اگر هدف خود را پیدا کنید از سردرگمی رها می شوید و می دانید که روی چه درس هایی بیشتر تمرکز کنید.

۲_ گرفتن تصمیم جدی: بعد از تعیین هدف خود تصمیم همیشگی بگیرید و مطالعه خود را شروع کنید تصمیم شما باید به قدر جدی باشد که هیچ چیزی مانع پیشرفت شما نشود اگر احساس زدگی و خستگی کردید به شما کمک کند. بی‌انگیزگی در برخی موارد طبیعی است و با توجه به تجربه شخصی خودم ممکن است دلزدگی و خستگی را تجربه کنید ولی چیزی که مهم است این است که با داشتن هدف و تصمیم شما از کار دست نمی کشید.

۳_ داشتن برنامه ریزی شخصی: اگر برنامه درسی داشته باشید یک هیچ از بقیه داوطلبانی که بی برنامه درس می خوانند جلوتر هستید برنامه برای شما حکم دورنما را دارد و مشخص میکند تا چند هفته آینده چه درس هایی را می خوانید است فایده های برنامه ریزی این است که نظم در کارهایتان برقرار می شود انگیزه شما بیشتر می شود و ساعت مطالعه شما مشخص می‌شود و می‌توانیم ساعت آن را از طریق برنامه بیشتر کنیم.

۴_ شرکت در آزمون آزمایشی: شرکت کردن در آزمون عامل اصلی رسیدن به موفقیت نیست اما به شما کمک می‌کند تا خودتان را محک بزنید و از نقاط قوت و ضعف خودتان باخبر شوید و سطح درسی خود را ارزیابی کنید (من در دوران کنکور آزمون های گزینه دو را شرکت می‌کردم و در نزدیک کنکور آزمون سنجش)

۵_ اراده و پشتکار داشته باشید: برای انجام برنامه‌ریزی‌ها حتماً باید پشتکار داشته باشید و فکر نکنید که وقت شما زیاد است و برنامه امروز را به فردا نیاندازید. اگر به خودتان مغرور شوید و فکر کنید حجم درس های شما کم است و می توانید آنها را سریع تمام کنید سخت در اشتباه هستید چون رقیبان شما همان لحظه که شما در حال سستی و تنبلی و امروز و فردا کردن هستید در حال مطالعه سخت هستند به یاد داشته باشید که کنکور آزمون پایان ترم نیست که در یک شب و یا چند شب به اهدافتان برسید.

۶_ مداومت در انجام کار: بهترین حالت این است که دانش آموز در پایه دهم شروع به درس خواندن کنکوری کند اما اگر در پایه های بالاتر احساس کردید که ضعیف هستید(در یک پایه) بهترین کار مداومت برای تقویت آن درس یا پایه است این نکته را درباره مداومت به یاد داشته باشید که چیزی که شما را از رقیباتون جدا می کند شدت احساسات نیست بلکه تداوم احساسات است مثلاً اگر در درس ریاضی ضعیف هستید بهترین راه حل پیشنهادی مطالعه هر روز حتی به مقدار کم نیم ساعت در برنامه هر روزه یا سه روز در هفته است مداومت در تمرین بهترین نتیجه را دارد.

۷_ کشف نقاط ضعف درسی: یکی از عوامل عدم موفقیت در کنکور ندانستن نقاط ضعفمان است اینکه نمی‌دانیم ضعفمان کجاست تا به دنبال راه حل برای بهبود آن باشیم یکی از علل عدم موفقیت در کنکور است همه ما در برخی دروس قوی‌تر و در برخی دروس ضعیف تر هستیم. ما بیشتر اوقات به دنبال کشف نقاط قوت هستیم و به دروسی که در آنها قوت داریم علاقه بیشتری داریم و مطالعه هر چه بیشتر این دروس برایمان لذت بخش تر است اما در حقیقت لازم است که ما نقاط ضعف خودمان را هم شناسایی کنیم و در کنار نقاط قوت خود به آنها اهمیت دهیم شاید برای شروع کار کمی سخت باشد اما کنار گذاشتن نقاط ضعف درسی جز ضرر چیزی برای مان ندارد. در نتیجه در آزمون های آزمایشی تستی و آزمون های تستی که خودتان در منزل کار می کنید نقاط ضعف خود را کشف کنید و به مرور زمان با صبر و حوصله کافی صرف تمرکز و تلاش درصدد رفع این نواقص و نقاط ضعف پیش بروید.

۸_ تحمل سختی ها و مشکلات: مسیر موفقیت کنکور مسیری پر از فراز و نشیب و پستی و بلندی است پس همیشه این در ذهن‌تان باشد که حرکت‌تان صعودی نخواهد بود و ممکن است با بی انگیزگی ناامیدی افت درسی مواجه شوید. همه دانش آموزان حتی افراد موفق در کنکور گاهی موفق و گاهی شکست می‌خورند و این امری کاملاً طبیعی است. وظیفه شما در سختی ها و مشکلات این است که این مسیر را کنترل کنید و در مواقعی که احساس فرود و افت می کنید با آرامش خاطر سعی در جبران آن داشته باشید.

۹_ عدم مقایسه عملکرد خود با دیگران: درست است که کنکور یک آزمون رقابتی است اما یکی از عوامل موفقیت در کنکور این است که بر داشته های خودتان تمرکز کنید و عملکرد خودتان را با اطرافیان مقایسه نکنید چون شرایط، ویژگی های فردی و سوابق هرکس با دیگری متفاوت است. وظیفه شما مقایسه خودتان با خودتان است یعنی همیشه به دنبال این باشید که نتیجه امروزتان بهتر از دیروز تا نباشد و این یعنی موفقیت اگر همیشه به دنبال ساختن یک روز بهتر از روز قبل باشید در دراز مدت به خودی خود از همه رقیبان و اطرافیان خود جلو خواهید زد. اما به هر حال شما با گروه دوستانتان در تماس هستید و رقابت با رقیبان خود تا حدی خوب است و می تواند محرک شما باشد اما سعی کنید این حس رقابت را کنترل کنید و بیشتر به عملکرد کاری خودتان بیاندیشید. برای مثال ممکن است یکی از دوستان شما در روز ۱۲ ساعت مطالعه داشته باشد اما تنها شش ساعت آن مطالعه مفید باشد و شما ساعت مطالعه خودتان را با دوستتان مقایسه کنید و از این بابت که مطالعه شما کم است سرخورده شوید پس مقایسه کردن کار مفیدی نیست.

۱۰_ اهمیت کیفیت و بازدهی مطالعه: بهتر است خودتان را درگیر ساعت مطالعه خود نکنید ممکن شما ساعت مطالعه زیادی داشته باشید اما مطالعه شما با دقت و تمرکز نباشد. کیفیت مطالعه از ساعت مطالعه اهمیت بیشتری دارد شما باید سعی کنید مطالعه شما با دقت و تمرکز کافی و در مکانی آرام باشد. با توجه به تجربه شخصی خودم بیشتر سوالات کنکور مفهومی است. بنابراین برای بالا بردن کیفیت مطالعه خود از حفظ کردن درس ها پرهیز کنید و هدف اولیه شما از مطالعه فهم عمیق دروس باشد فهمیدن دروس باعث می شود که مطالب خیلی دیرتر از ذهنتان پاک شود و همچنین مطالعه برای شما جذاب تر خواهد شد.

۱۱_ داشتن منابع و ابزار مناسب: یکی از عوامل موفقیت در کنکور داشتن ابزار و منابع مناسب برای رسیدن به نتایج فوق العاده است در واقع منابع مناسب که همان کتاب های کمک درسی در سال کنکور هستند مکمل برنامه ریزی شخصی محسوب می شوند قبل از هر چیزی باید برای انتخاب کل کتاب های کمک درسی که برای سطح درسی شما مناسب باشد از مشاور کمک بگیرید.

۱۲_ تمرین کنترل استرس: از همین الان تصمیم بگیرید که فکر و خیال‌های واهی که من امسال نمیرسم درسام و تموم کنم، اگه تو کنکور قبول نشم چی میشه؟ چرا من هرچی میخونم رو فراموش می کنم؟ چرا من خوب یاد نمیگیرم را کنار بگذاریم و واقع‌بینانه عمل کنیم. به چیزهایی که هنوز اتفاق نیوفتاده فکر نکنیم و به نتیجه کنکور کار نداشته باشیم و سعی کنیم از الان تا حد ممکن یک فرد تلاشگر باشیم اگر از این فکر و خیالات بی‌پایه دوری کنیم و استرس کنترل شده داشته باشیم قطعا بیش از نیمی از مسیر موفقیت در کنکور را طی کرده‌ایم.

۱۳_ تست زنی زیاد و تحلیل کردن تست ها: اگر شما هم بر این باور هستید که به صورت تشریحی درس بخوانید و در آزمون های تستی شرکت نکنید نتیجه خوبی نمی گیرید و این باور اشتباه است. مطالعه تشریحی و مطالعه تستی کاملاً از هم جدا هستند. شما تا تست فراوان کار نکنید یاد نمی گیرید که چگونه نکات تستی را در تست ها اعمال کنید تست‌زنی نیاز به مهارت دارد که تنها با تست زدن زیاد در کنار مطالعه تشریحی این مهارت به دست می‌آید بخش بسیار مهم تر از خودتست زنی تحلیل تست هاست. شما بعد از تست زنی باید پاسخ صحیح تست ها را از پاسخنامه تشریحی پیدا کنید و نکات مربوط به تست های غلط و نزده خود را در کنار همان تست یا در جزوه های جدا یادداشت کنید تا این نکات را بعدا مرور کنید تست‌زنی بدون تحلیل هیچ فایده‌ای ندارد پس تحلیل تست ها را جدی بگیرید و برای آن وقت کافی صرف کنید.

۱۴_ کنترل ذهن و دوری از افکار منفی: یکی از سخت ترین چالش هایی که در مسیر رسیدن به آزمون کنکور با آن سر و کار دارید افکار منفی و مزاحم هستند برای اینکه بتوانید با دقت و تمرکز کافی درس بخوانید و خودتان را آماده کنکور کنید باید افکار منفی را از خودتان دور کنید. این که نمی توانید در کنکور قبول شوید برای قبول شدن در کنکور باید نخبه باشی و از این قبیل افکار بیهوده نباید جایی در ذهن شما داشته باشند. با آرام کردن ذهن خودتان و دوری از افکار منفی می توانید در آرامش کامل و با تمرکز بیشتری درس بخوانید و درصد موفقیت خود در کنکور را افزایش دهید.

۱۵_ توکل به خدا و کمک خواستن از او: در کنار همه این موارد مهم ترین و طلایی ترین عامل موفقیت در کنکور این است که در روزهای تنهایی تان از خداوند کمک بخواهید در روزهایی که امیدتان را از دست داده‌اید و نیاز به محرک دارید.