رزومه محمدرضا رحمانی :
- کارشناسی جامعه شناسی دانشگاه فرهنگیان
- کارشناسی ارشد جامعه شناسی
- کارشناسی ارشد مدیریت
- مدرس اقتصاد به همراه بیان تکنیک های تست زنی درس اقتصاد در مسائل و مفاهیم
- مدرس روانشناسی و بیان نکات طلایی کنکور
- مدرس جامعه شناسی به همراه تکنیک های کاربردی
- دارنده گواهینامه تدریس تصویری و تجسمی از دانشگاه فرهنگیان
- تدریس موضوعات جامعه شناسی تفسیری و تبینی برای دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان
- عضو گروه تالیف کتاب درسی جامعه شناسی و اقتصاد
- استاد رضا رحمانی دبیر اقتصاد خانگی جهاد دانشگاهی
- مولف کتاب "جامعه شناسان اقتصاددان" و "اقتصاد"
- مبتکر روش های سریع پاسخدهی به مسائل اقتصاد
معرفی استاد محمدرضا رحمانی :
صحبتی از استاد محمد رضا رحمانی در مورد درس اقتصاد :
درس اقتصاد در حال سپری کردن آخرین نفس های خود می باشد و بنده در راستای تالیف کتاب های کنکور جدید التالیف به عنوان نویسنده و یکی از اعضای گروه تالیف کتاب های کنکور 1402 به شما دانش آموزان توصیه می کنم با مطالعه کامل درس اقتصاد قدر این کتاب را بدانید و سعی کنید بهترین استفاده را از این کتاب داشته باشید و با کسب درصد و رتبه لازم آینده ای روشن و موفق برای خود فراهم کنید.
تحلیل کتاب جدید اقتصاد (1402) :
کتاب اقتصاد جدید شامل چهار فصل چهارده درسی میباشد که از دو بخش مفاهیم و مسائل تشکیل شده است؛ این کتاب شامل مباحث تخصصیتر نسبت به کتاب قبلی اقتصاد میباشد البته دروس و مسائل مشترکی نیز با کتاب قبلی دارد.
اگر بخواهم یک نمونه برایتان مثال بزنم, درس پنجم کتاب اقتصاد نظام جدید درمورد بازار و عملکرد تقاضاکننده و عرضهکننده است؛ دقیقا همین درس با همین سر فصل درس سوم کتاب نظام قدیم بود.
کتاب نظام جدید سختتر است یا نظام قدیم ؟
اگر بخواهیم مسائل را کنار بگذاریم, کتاب نظام جدید مفاهیم تخصصیتری دارد و شروع کتاب درسی با اصول انتخاب کسب و کار و کارآفرینی میباشد؛ درصورتی که کتاب نظام قدیم با محور اقتصاد چیست؟ و جرا باید اقتصاد بخوانیم؟ کار را آغاز میکرد.
این موضوع خود نشان دهنده نگاه جامع و تخصصی این کتاب به اقتصاد خرد و کلان است؛ البته تعداد درسها تغییری نکرده و هردو کتاب نظام جدید و قدیم شامل 14 درس میباشد.
در بخش مسائل تغییر چندانی رخ نداده است, برای مثال نرخهای تصاعدی حذف شد, یا مثلا مبحث مرز امکانات تولید که شامل منحنی و نمودار میباشد به این کتاب در درس چهارم اضافه شده که شباهتی با درس پنج دارد؛
البته این نکته حائز اهمیت است که درس چهارم اقتصاد ( مرز امکانات تولید ) با درس پنج که درمورد بازار است در بخش مسائل از نظر بنیادی کاملا متفاوت است ولی ساختار و شکل نمودار دو درس بایکدیگر شباهتهایی دارند.
مبحث ارزش افزوده در کتاب نظام جدید اقتصاد بسیار پیچیدهتر از کتاب نظام قدیم است که دانشآموزان را به چالش میکشد.
آیا میشود فقط با مطالعه کتاب درسی درصد 100 را کسب کنیم؟
باید بگویم متاسفانه پاسخ این سوال خیر است.
چون کتاب اقتصاد پایه دهم از دو بخش مفاهیم و مسائل تشکیل شده؛ اگر بخش مسائل به دانشآموزان آموزش داده نشود و حل تست انجام نگیرد, رسیدن به درصد 100 غیرممکن است.
یعنی اگر دانشآموزی کتاب درسی را خط به خط مطالعه کرده باشد نمیتواند به درصد بالایی برسد چرا که نیمی از سوالات اقتصاد در کنکور مسائل میباشد؛ حتی بخش مفاهیم هم باید به دانشآموزان با مثال آموزش داده شود تا دانشآموزان به تسلط کافی برای حل سوال برسند.
بازارکار رشته اقتصاد :
خیلی اوقات دانشآموزان از من سوال میپرسند که اگر رشته اقتصاد را بخوانیم در آینده چه شغلی میتوانیم داشته باشیم.
تنوع شغلی در رشته اقتصاد بالا میباشد؛ برای مثال اگر بخواهیم چند نمونه نام ببریم:
اشتغال در سازمان برنامه بودجه, مرکز آمار, وزارت صنایع, بانک مرکزی, تحلیلگر مالی, مشاور کسب و کار و مواردی دیگر که اگر فرد تحصیلات خود را تا مقطع دکتری ادامه دهد میتواند استاد و مدرس دانشگاه و مسائل بازار بورس شود.
همچنین رشته اقتصاد در خارج از کشور هم جزو رشتههای بسیار مهم است.