رزومه محمدرضا رحمانی :

mohammad-reza-rahmani-hamkonkori.ir

معرفی استاد محمدرضا رحمانی :

دانش آموخته دانشگاه فرهگیان و تدریس در نقاط مختلف کشور
برگزاری همایش های متعدد برای دانش‌آموزان انسانی در استان‌های مختلف
برگزاری بزرگ‌ترین همایش انسانی کشور در برج سپید مشهد با ظرفیت 800 نفر
تدریس تخصصی درس اقتصاد و حل مسائل اقتصاد با ساده‌ترین و جدیدترین تکنیک‌ها
همکاری با سازمان‌ها و نهادهای مختلف جهت ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان کشور
برگزاری کلاس‌های آنلاین برای دانش‌آموزان سراسر کشور
تدریس در مدارس و مراکز دولتی و غیرانتفاعی
خدا را شاکرم که فرصت تدریس در بهترین نقاط کشور تا محروم‌ترین نقاط کشور را به بنده داد.
یکی از چالش‌هایی که اکثر مدرسین حرفه‌ای دارند تدریس در نقاط محروم کشور است؛ خیلی ها برای تدریس نقاط محروم داوطلب نمی‌شوند چون سطح علمی دانش‌آموزان بسیار پایین هست؛
یعنی یک اگر یک معلم اقتصاد تصمیم بگیرد در نقاط محروم کشور مسائل اقتصاد را آموزش دهد باید از سطح ابتدایی با دانش‌آموزان کار کند, یعنی آموزش ضرب و تقسیم و ساده کردن اعداد. به همین دلیل بسیاری از مدرسات حاضر نیستند برای تدریس به این مناطق بروند.
یکی از خاطرات شیرین تدریس من مربوط به سال 1397 می‌باشد که برای تدریس درس اقتصاد به منطقه طارم سفلی در استان قزوین رفتم؛ دانش‌آموزان در جدول ضرب مشکل داشتند و ضرب اعداد را فراموش کرده بودند.
بعد از یک هفته که ضرب را یاد گرفتند به سراغ تقسیم و ساده کردن اعداد رفتم و بعد از چند ماه تدریس و آموزش تکنیک‌های اقتصاد به دانش‌آموزان نتایجی باورنکردنی را کسب کردند؛ به گونه‌ای که رئیس آموزش و پرورش منطقه آقای سپهریان به من گفت: تاثیری که شما بر دانش‌آموزان ما داشتی معلمانی با 30 سال سابقه نداشته‌اند و گفت حتی خبر رشد دانش‌آموزان به شهردار منطقه نیز رسیده است و ایشان هم به نوبه خود از شما تشکر کرده که توانسته‌اید تاثیر شگرفی بر دانش‌آموزان داشته باشید.
بعد از چند ماه تعدادی از این دانش‌آموزان در کنکور سراسری درصد بالای 70 را کسب کردند در حالی که تا مدتی قبل ضرب و تقسیم هم بلد نبودند و در آن لحظه فقط می توانستم خدارا شاکر باشم که این توفیق نصیب من گردید.
 

صحبتی از استاد محمد رضا رحمانی در مورد درس اقتصاد :

درس اقتصاد در حال سپری کردن آخرین نفس های خود می باشد و بنده در راستای تالیف کتاب های کنکور جدید التالیف به عنوان نویسنده و یکی از اعضای گروه تالیف کتاب های کنکور 1402 به شما دانش آموزان توصیه می کنم با مطالعه کامل درس اقتصاد قدر این کتاب را بدانید و سعی کنید بهترین استفاده را از این کتاب داشته باشید و با کسب درصد و رتبه لازم آینده ای روشن و موفق برای خود فراهم کنید.

تحلیل کتاب جدید اقتصاد (1402) :

کتاب اقتصاد جدید شامل چهار فصل چهارده درسی می‌باشد که از دو بخش مفاهیم و مسائل تشکیل شده است؛ این کتاب شامل مباحث تخصصی‌تر نسبت به کتاب قبلی اقتصاد می‌باشد البته دروس و مسائل مشترکی نیز با کتاب قبلی دارد.

اگر بخواهم یک نمونه برایتان مثال بزنم, درس پنجم کتاب اقتصاد نظام جدید درمورد بازار و عملکرد تقاضاکننده و عرضه‌کننده است؛ دقیقا همین درس با همین سر فصل درس سوم کتاب نظام قدیم بود.

کتاب نظام جدید سخت‌تر است یا نظام قدیم ؟

اگر بخواهیم مسائل را کنار بگذاریم, کتاب نظام جدید مفاهیم تخصصی‌تری دارد و شروع کتاب درسی با اصول انتخاب کسب و کار و کارآفرینی می‌باشد؛ درصورتی که کتاب نظام قدیم با محور اقتصاد چیست؟ و جرا باید اقتصاد بخوانیم؟ کار را آغاز می‌کرد.

این موضوع خود نشان دهنده نگاه جامع و تخصصی این کتاب به اقتصاد خرد و کلان است؛ البته تعداد درس‌ها تغییری نکرده و هردو کتاب نظام جدید و قدیم شامل 14 درس می‌باشد.

در بخش مسائل تغییر چندانی رخ نداده است, برای مثال نرخ‌های تصاعدی حذف شد, یا مثلا مبحث مرز امکانات تولید که شامل منحنی و نمودار می‌باشد به این کتاب در درس چهارم اضافه شده که شباهتی با درس پنج دارد؛

البته این نکته حائز اهمیت است که درس چهارم اقتصاد ( مرز امکانات تولید ) با درس پنج که درمورد بازار است در بخش مسائل از نظر بنیادی کاملا متفاوت است ولی ساختار و شکل نمودار دو درس بایکدیگر شباهت‌هایی دارند.

مبحث ارزش افزوده در کتاب نظام جدید اقتصاد بسیار پیچیده‌تر از کتاب نظام قدیم است که دانش‌آموزان را به چالش می‌کشد.

آیا می‌شود فقط با مطالعه کتاب درسی درصد 100 را کسب کنیم؟

باید بگویم متاسفانه پاسخ این سوال خیر است.

چون کتاب اقتصاد پایه دهم از دو بخش مفاهیم و مسائل تشکیل شده؛ اگر بخش مسائل به دانش‌آموزان آموزش داده نشود و حل تست انجام نگیرد, رسیدن به درصد 100 غیرممکن است.

یعنی اگر دانش‌آموزی کتاب درسی را خط به خط مطالعه کرده باشد نمی‌تواند به درصد بالایی برسد چرا که نیمی از سوالات اقتصاد در کنکور مسائل می‌باشد؛ حتی بخش مفاهیم هم باید به دانش‌آموزان با مثال آموزش داده شود تا دانش‌آموزان به تسلط کافی برای حل سوال برسند.

بازارکار رشته اقتصاد :

خیلی اوقات دانش‌‎آموزان از من سوال می‌پرسند که اگر رشته اقتصاد را بخوانیم در آینده چه شغلی می‌توانیم داشته باشیم.

تنوع شغلی در رشته اقتصاد بالا می‌باشد؛ برای مثال اگر بخواهیم چند نمونه نام ببریم:

اشتغال در سازمان برنامه بودجه, مرکز آمار, وزارت صنایع, بانک مرکزی, تحلیلگر مالی, مشاور کسب و کار و مواردی دیگر که اگر فرد تحصیلات خود را تا مقطع دکتری ادامه دهد می‌تواند استاد و مدرس دانشگاه و مسائل بازار بورس شود.

همچنین رشته اقتصاد در خارج از کشور هم جزو رشته‌های بسیار مهم است.