من مهسا سلیمانی هستم مشاور کنکور موسسه یادوین. سال ۱۴۰۰ کنکور انسانی شرکت کردم و وارد دانشگاه شدم.
بررسی آزمون سراسری کنکور
کنکور یک آزمون رقابتی است که هر سال سازمان سنجش برای دانش آموزان در رشته ها و دانشگاه های مختلف برگزار می کند. در آزمون کنکور وضعیت تحصیلی یک دانش آموز نسبت به همهی شرکت کنندگان در آن رشته سنجیده می شود سپس با توجه به رتبهای که دانش آموز کسب میکند میتواند طبق علاقه و اولویت ها وارد دانشگاه شود؛ درصد پاسخگویی هر درس برای داوطلبان مشخص میکند که داوطلب در آن درس به چه تعداد سوال پاسخ درست و به چه تعداد پاسخ اشتباه داده است و به چه تعداد سوال پاسخ نداده است. پاسخ درست امتیاز مثبت و پاسخ اشتباه امتیاز منفی دارد، اگر سوالی را پاسخ ندهیم امتیازی برای ما ثبت نمی شود که پاسخ ندادن به سوال بهتر از این است که اگر جواب سوالی را شک داریم بنویسیم و جواب آن اگر اشتباه باشد امتیاز منفی برای ما ثبت میشود؛ هرچه درصد پاسخگویی به صد نزدیکتر باشد یعنی عملکرد دانش آموز در آن درس بهتر بوده است البته که برای موفقیت در کنکور صد زدن یک درس یا دو درس زیاد به ما کمکی نمیکند بلکه اگر میخواهیم در کنکور موفق شویم و به رشته دانشگاهی مورد علاقهمان برسیم باید علاوه بر دروسی که بر آنها مسلط هستیم دیگر دروس را هم بالا بزنیم تا از اما و اگر در انتخاب رشته و کنکور دور بمانیم و به راحتی و با خیال راحت انتخاب رشته کنیم و به دانشگاه مورد علاقهمان برسیم.
در رشته تجربی درس زیست شناسی بالاترین ضریب را در کنکور دارد، در رشته ریاضی، ریاضی، فیزیک و شیمی جزود روسی هستند که بیشترین ضریب را به خود اختصاص داده اند، رشته انسانی دارای بیشترین تعداد دروس اختصاصی در بین دیگر رشته هاست. کنکور زبان دارای کمترین تعداد دروس تخصصی است و فقط زبان انگلیسی به عنوان درس اختصاصی میباشد. همه افرادی که در آینده قصد دارند کنکور بدهند اطرافیانشان برای آنها از کنکور یک غول بزرگ ساخته اند به طوری که هر فرد فکر میکند موفقیت در کنکور کاملا غیر ممکن است و فکر میکنند فقط دو دسته از داوطلبان میتوانند در کنکور موفق شوند دسته اولی که میتوانند در کنکور موفق شوند کسانی هستند که از هوش بسیار بالایی برخوردارند و دسته دوم کسانی هستند که کلاس های آموزشی کنکوری بسیاری رفتهاند و از کلاس های معروفی که در حال حاضر در بازار است استفاده کردهاند اما در حقیقت فقط این افراد نیستند که در کنکور موفق میشوند ممکن است کسانی باشند که از همه ی کلاس های موسسات موفق در حوزه کنکور استفاده کرده باشند اما درست درس نخواندهاند و فقط دل به مسائلی که از کلاس های کنکوری یاد گرفتهاند بستهاند که در کنکور این مسئله به آنان ضربه میزند در واقع افرادی در کنکور موفق میشوند که از همه ی امکاناتی که در دسترس دارند به طور کامل و درست استفاده کرده باشند نه اینکه فقط به یک قسمت از امکانات و دانسته های خود اکتفا کنند و کتاب را فراموش کنند یا فقط به نمونه سوالات سال های قبل کنکور توجه کنند و دیگر مسائل را نادیده بگیرند موفقیت در کنکور از آن کسانی است که تلاش همه جانبه دارند.
کارنامه آزمون سراسری
پس از اتمام کنکور اعداد متفاوتی در کارنامه کنکور نشان داده میشود که برای هر فرد متفاوت است و هر کدام نشان دهنده یک مسئله جداگانه است رتبه کنکور ما نشان میدهد جایگاه ما در بین تمام داوطلبان کنکور چند است و ما نسبت به بقیه داوطلبین چقدر تلاش کردهایم البته که تعداد داوطلبین و شرکت کنندگان هر رشته را سازمان سنجش کشور مشخص میکند که این اتفاق قبل از منتشر شدن کارنامه کنکور افراد اتفاق میافتد در کارنامه کنکور افراد درصد دروس هم وجود دارد که با توجه به تعداد سوالات افراد می توانند بفهمند که چه تعداد از سوالات هر درس را درست پاسخ دادهاند یا اشتباه پاسخ داده اند در کارنامه تراز هم مشخص میشود که بر خلاف عموم که تصور میکنند همه چیز به جز درصد های دروس در کنکور باید کم باشد تا فرد موفق شود در تراز اینگونه نیست و هر چه تراز فرد بیشتر و بالاتر باشد یعنی او به موفقیت نزدیکتر است و کنکور خوبی را پشت سر گذاشته است. افراد تصور می کنند همین که کنکور را پشت سر گذاشتند کارشان تمام شده است و میتوانند راحت و بی دردسر انتخاب رشته انجام دهند و وارد دانشگاه شوند اما این طور نیست کنکور یک مرحله از مراحل سختی است که پیش روی ما وجود دارد پس از کنکور کارنامه افراد منتشر میشود که افراد میتوانند بر اساس آن و با توجه به شرایط ورودی و پذیرش دانشگاهها انتخاب رشته کنند که البته این انتخاب رشته هم دردسرهای بزرگی دارد. هر دانشگاه هر ساله شرایط و ضوابط خاصی را مقرر میکند تا افراد واجد شرایط وارد دانشگاه شوند. پس از منتشر شدن کارنامه کنکور افراد می توانند با توجه به درصدها، رتبه و تراز خود و با توجه به شرایط خاص دانشگاه مورد نظر شرایط خود را بسنجند و پس از تطبیق شرایط خویش با دانشگاه مورد نظر باتوجه به رتبه و تراز انتخاب رشته را انجام دهند.
بعد از تعین این موارد و ثبتنام در کنکور سراسری، در بازه زمانی مقرر در حوزه امتحانی خود حضور پیدا خواهید کرد و در جلسه آزمون شرکت میکنید. در اینجا دو سوال مهم برایتان ممکن است پیش بیاید. اولین سوال درباره این است که چه کسی سوالات کنکور را طراحی میکند؛ در پاسخ باید گفت که سوالات کنکور توسط سازمان سنجش طراحی شده و از بانک سوالات این سازمان که توسط افراد متعددی طراحی شده انتخاب میشوند؛ سوال بعدی درباره نحوه تصحیح سوالات کنکور است که به چه صورت است؟ در پاسخ این سوال هم باید گفت که سازمان سنجش دارای سیستمهای بسیار پیشرفتهای است که سوالات کنکور را تصحیح میکنند و نیروی انسانی در تصحیح سوالات دخیل نیست.
کنکور در کشورهایی مانند ایران و چین و کره جنوبی فقط برگزار می شود و در دیگر کشورها ملاک دانشگاهها برای ورود دانشجویان متفاوت است و از آنها کنکور گرفته نمی شود. برای موفقیت در کنکور باید طبق یک برنامه ریزی درست پیش برویم تا احتمال موفق شدن ما در کنکور بیشتر شود. در اصطلاح کنکوری برنامه ریزی یک دستورالعمل است که دانش آموزان با عمل کردن به آن، به نظم فکری می رسند و همین موضوع بر آرامش روانی آن ها بسیار تاثیرگذار است. یکی از مهم ترین راه های موفقیت در کنکور قبل از کنکور این است که با فاصله زمانی مناسب درس بخوانید این روش بسیار به فهم و ماندن مطلب در ذهن ما کمک کند. یکی دیگر از راه های مهم که میتواند به درک ما در درس کمک کند آزمون گرفتن از خود است این کار به ما کمک میکند تا بفهمیم که چقدر در درس هایی که خواندیم موفق بودیم.
تشکر از زمانی که برای مطالعه این مطلب گذاشتید امیدوارم مفید بوده باشد موفق باشید.