بنده مهتاب محمدی هستم.

  • رتبه ۲۵۳ کنکور
  • دانشجوی مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران
  • کسب مقام در مسابقات و جشنواره‎ های داستان نویسی، خوارزمی، جابر بن حیان
  • سابقه‌ی تدریس و کار با کودکان و نوجوانان
  • مدرس ادبیات کنکور

استاد مهتاب محمدی مدرس درس علوم و فنون و  کنکور

در خانه ‎ای به دنیا آمده‌ام که کتابخانه‌ی بزرگی داشت و بخش زیادی از شخصیتم را به این موضوع مدیونم. نوشتن علاقه دارم و از آن لذت می‌برم. توانایی حل مسئله و ارتباطات کلامی خوبی دارم و می‎توانم خلاقانه به مسائل نگاه کنم. به رشته‎ ام علاقمندم و تلاش می‎کنم تا در آن بهتر شوم. به ادبیات فارسی و جامعه شناسی علاقمندم و دوست دارم بیشتر درباره آن‎ها بدانم. دانستن زاویه دید آدم‎های دیگر مخصوصا در مسائل کلیدی زندگی برایم لذت بخش است؛ حتی اگر با نظرشان مخالف باشم. صحبت کردن را دوست دارم و تلاش می‎کنم به غیر از حرف زدن، گوش هم بدهم. اما آنقدرها هم که به نظر می‎رسد انسان خسته‌کننده‎ای نیستم! به نظر خودم هیچکدام از این‎ها درباره من مهم نیستند. مهم‎ترین چیز درباره‌ی من شاید این است که همیشه تلاش می‎کنم یاد بگیرم. همیشه تلاش می‎کنم انعطاف پذیر باشم و از شرایطی که در آن هستم لذت ببرم. و تلاش کنم. برای هر چیزی که ارزشش را دارد. خود تلاش کردن موضوعیت دارد، مسیر بخش مهمی از سفر است. در نهایت تلاش می‎کنم خودم را یک آدم یاد گیرنده و تلاشگر معرفی کنم، نه با عناوین و برچسب‎ هایم.

مهتاب محمدی معلم درس عروض و قافیه کنکور

نظر و دیدگاه من در رابطه با کنکور

اصولا اولین مسئله ‎ای که هر شخصی که از من در رابطه با کنکور سوال می‎پرسد مطرح می‎کنم، این است که ” سال کنکور به اندازه کافی سال نامهربانی هست. لطفا خودت کمی با خودت مهربان‎تر باش” کل ماجرا شاید همین است. که روی توانایی تاب آوریمان در بلند مدت کار کنیم.که شرایط سخت را به گونه‌ای مدیریت کنیم که زنده بمانیم. در یک بحران جمعی مانند قحطی، تصمیم عاقلانه این نیست که تمام آذوقه را به ماه‎ های ابتدایی یا انتهایی اختصاص داد و در بقیه ماه‎ها از گرسنگی شدید رنج برد. چه سایر آدم‎ها بخواهند قبول کنند چه نه، کنکور برای دانش آموز درگیر با آن یک بحران است. یک بحران بزرگ! بحرانی که نیازمند برنامه ریزی منطقی و عاقلانه است. اگر فشار روحی روانی و حتی جسمی این بحران را در یک دوره بسیار زیاد و در یک دوره کم کنیم، خودمان را محکوم به شکست کرده‎ایم. نکته ترسناک این ماجرا این است که تنها بخشی از این شکست مربوط به کنکور است. ممکن است حتی شما در کنکور خود با این روند به نتیجه قابل قبولی دست پیدا کنید؛ اما این شکست در دوران پسا کنکور شما و در سایر بخش ‎های زندگیتان مثل سلامت جسمی یا روانی خود را نشان دهد. پس همیشه سعی کنید که به جای چهارده ساعت درس خواندن در یک روز و دو ساعت درس خواندن در روز دیگر، هشت ساعت در دو روز درس بخوانید تا فشار کمتری به شما وارد شود.

در کارآفرینی اصطلاحی داریم تحت عنوان “دره مرگ”. وقتی که از صفر مسیر و روند خود را شروع می‎کنید، در اولین مرحله به رشد منفی دست پیدا می‎کنید. یعنی احساس می‎کنید به جای درست شدن همه چیز در حال خراب شدن است. اگر بتوانید این دره، که اکثر افراد در آن جا می‎زنند، را تاب بیاورید، وارد مرحله رشد خود می‎شوید. کنکور هم از این قائده مستثنی نیست. گاهی اوقات ممکن است شما در ابتدای شروع یک روتین درست به جای نتیجه مورد انتظارتان نتیجه ضعیف بگیرید، استمرار داشته باشید و فراموش نکنید که موفقیت در یک بازه طولانی و کنکور مدنظر شماست؛ نه موفقیت‎های لحظه‎ای.

نحوه مواجهه با هر درس را یاد بگیرد. بالاتر در این باره صحبت کردیم که بهترین روش، روش شماست. سعی کنید نگاهی خلاقانه به دروس داشته باشید و بفهمید هر درس را چگونه بهتر می‎توان یاد گرفت و با آن ارتباط برقرار کرد. به طور مثال نحوه مطالعه دروس حفظی با دروس مفهومی و کاربردی متفاوت است.

مهتاب محمدی معلم درس ادبیات فارسی و علوم و فنون ادبی

بنویسید. نوشتن می‎تواند باعث ثبات بیشتر مطالب در ذهن شما شود. خلاصه نویسی و فیش نویسی از روش‎های کمک کننده هم به بازه مطالعه و هم بازه جمع بندی شماست. اوج تاثیر گذاری این موضوع در دروس حفظی شما مشخص می‎شود. تلاش کنید نوشته‎هایتان مرتب و طبقه بندی شده باشد تا در دوره جمع بندی هم به آن‎ها رجوع کنید و سرعت مرور و تثبیت خود را بیشتر کنید. نوشتن می‎تواند به شما یک چکیده راحت و قابل فهم از جملات طولانی و بعضا ناواضح کتاب‎ها بدهد

یادتان نرود که بهتر است در دوران آزمون و خطای قبل از کنکور شکست بخورید تا در خود کنکور سراسری. اگر روش جدید تست زنی‎ای را امتحان کردید و نتایج شما افت کرد، تجربه کردن را به طور کامل کنار نگذارید. تست کنید تا به یک روش مناسب و شخصی سازی شده برای خودتان دست پیدا کنید. خودتان را ملامت نکنید.

به جای رشد ناگهانی و زیاد، به دنبال رشد مرحله به مرحله اما مستمر باشید. نتیجه‎ای که در سی روز حاصل بشود بسیار با دوام‎تر از نتیجه‎ای است که یک روزه بدست آمده. آهسته و پیوسته رفتن را سرلوحه کار خود کنید. اگر قصد افزایش ساعت مطالعه خود را دارید، روزانه نیم ساعت به آن اضافه کنید و بعد از رسیدن به ساعت مطالعه مورد نظرتان در راستای حفظ و تثبیت آن تلاش کنید. فراموش نکنید، کنکور یک ماراتون است نه یک مسابقه دو سرعت.

توانایی گزینش حرف‎هایی که در این سال می‎شنوید را داشته باشید. همه راهنمایی و نظرهای افراد اطراف شما مفید نیستند. سعی کنید تا حد امکان از افرادی که تحصیلات و تجربه‏ای در این زمینه دارند سوال کنید و اگر فرد غیر متخصصی به شما مشورت داد بعد از بررسی حرف‎هایش به آن علم کنید. به قول حضرت علی (ع) : “به گفته بنگر نه به گوینده”. اینکه ساعت مطالعه فلان شخص چقدر بوده و یا اینکه چه مقدار برای کنکورش هزینه کرده، ملتزم این نکته نیست که شما اگر مانند او عمل کنید حتما موفق می‎شوید یا اگر عمل نکنید شکست می‏خورید.

اشتاد مهتاب محمدی معلم درس عروض و قافیه کنکور

از امکانات موجودتان استفاده کنید. اگر بخواهید به چیزهایی که ندارید فکر کنید، به یک لیست بلند بالا می‏رسید که تنها انگیزه شما را می‎کشد. پس از هر چیزی که دارید نهایت استفاده را بکنید تا به موفقیت دست بیابید.

مطالعه و درس خواندن را برای خود به یک عذاب و جنگ تبدیل نکنید. اگر از کاری که انجام می‎دهید را دوست داشته باشید و تلاش کنید با آن ارتباط برقرار کنید، همه چیز بسیار راحت‎تر می‎شود. به هدفتان فکر کنید. به چیزی که برایش تلاش می‎کنید و به بخش‎هایی از درس خواندن که دوست دارید. این گونه همه چیز می‎تواند کمتر عذاب آور باشند.

فراموش نکنید که امتحانات نهایی تشریحی هم به اندازه کنکور و تست زنی اهمیت دارند و تشریحی خواندن را به طور کامل کنار نگذارید.

بازسازی شرایط کنکور می‎تواند به شما یک دید جامع از شرایط کنکور بدهد. زمان قبل از کنکور می‎تواند فرصت خوبی برای آزمون و خطا و یافتن بهترین روش برای عمل کردن باشد. چه در زمینه ترتیب تست زنی درس‏ها، چه مدیریت زمان و… . این بازسازی می‎تواند با شرکت کردن در آزمون‎های آزمایشی، بازسازی شرایط در خانه، کار کردن تست زمان دار و… باشد.

دید مثبتی  به خودتان و راهی که طی می‏کنید داشته باشید. دائما آیه یاس خواندن فقط شرایطتان و حس شما را بدتر می‎کند. اولین گام در موفقیت شاید این باشد که امکان موفق شدن را برای خود در نظر بگیرید. نداشتن دید خوب و مدام به موفق نشدن فکر کردن، می‎تواند حتی باعث تبلی و از زیر برنامه در رفتن بشود.

در سال کنکور تا جای ممکن از حواشی و اخبار دوری کنید. این موضوع صرفا مربوط به سال کنکورتان نیست. بیش از اندازه درگیر شدن با اخبار و حواشی مسائلی که درگیر آن هستید، باعث می‎‌شود که از اصل مطلب غافل شوید و تمرکز و بازدهی خود را از دست بدهید. سعی کنید اخبار و اطلاعات دریافتی خود را رصد و کنترل کنید. این به معنای کنار گذاشتن زندگی واقعیتان نیست؛ بلکه به معنای اهمیت دادن بهداشت روانی خودتان است.

خانوم محمدی معلم درس عروض و قافیه کنکور
خانم مهتاب محمدی معلم درس عروض و قافیه کنکور

مورد مهم دیگر این است که زیاد با این سوال مواجه می‎شویم که بهترین شیوه برای درس خواندن در دوره کنکور چیست، بهترین کتاب کنکوری چیست و کدام روش برنامه ریزی بهترین روش است. پاسخ این سوال تنها یک جمله است “روش مناسب تو” در دوره کنکور مهم‎ترین مسئله این است که متوجه نقاط قوت و ضعف خود بشویم و با برنامه ریزی مخصوص به خودمان تلاش کنیم بهترین نتیجه را بدست آوریم. نباید فراموش کنیم که در ماراتون کنکور اولین رقیب ما خود ما است. اگر دائم در حال سر چرخاندن و نگاه کردن به سایر رقیب‎ها باشیم، از خودمان و تلاشمان غافل می‎شویم. ساعت مطالعه مورد نیاز شما می‎تواند با ساعت مطالعه مورد نیاز دوست یا همکلاسیتان کاملا متفاوت باشد. حالا یا خودمان توانایی یافتن و تنظیم این مسیر را داریم و یا از یک مشاور برای رسم این روش کمک دریافت می‎کنیم.

نکته حائز اهمیت این است که در سال کنکور هوشمندانه کار کردن بهتر از زیاد کار کردن است. ممکن است شما ده ساعت درس بخوانید و تنها دو ساعت از آن به عنوان مطالعه  مفید شما محسوب شود. یعنی بازدهی و تمرکز شما در هشت ساعت دیگر، تقریبا برابر با صفر است.

فراموش نکنید که بعد از کنکور یک زندگی منتظر شماست. شما به سلامت روانی و جسمی خود نیاز دارید. اگر تمام وقت و انرژی شما معطوف به کنکور باشد، تنها حاصل کنکور برای شما یک پلاستیک بزرگ قرص خواهد بود. تفریح و استراحت را حتما در برنامه خود لحاظ کنید و به آن‎ها هم به اندازه ساعات مطالعاتی خود اهمیت بدهید