مهناز جمال زهی

  • کارشناس تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • فارغ التحصیل از دانشگاه زابل
  • دارای مدرک مربیگری آمادگی جسمانی
  • عضو فعال بسیج
  • معاون شورای تربیت بدنی پایگاه بسیج
  • دانش آموخته دوره آموزشی طرح ولایت دانشجویی کشور
  • سابقه کارآموزی تربیت بدنی در مدارس شهرستان هیرمند
  • دارای روحیه شاد و پر انرژی و توانایی برقراری ارتباط موثر با دانش آموزان
  • علاقه‌مند به امر مشاوره تحصیلی و کمک به دانش آموزان
  • در حال حاضر بعنوان مربی علمی و مشاور تحصیلی و برنامه ریزی کنکوری با موسسه یادوین همراهی و همکاری می نماینم.

توصیه های سرکار خانوم مهناز جمال زهی

اگر انتظار دارید بدون درس خواندن شغل خوبی به دست آورید مثل این است که انتظار داشته باشید بدون دویدن در مسابقه ماراتن برنده شوید؛ یا به اندازه بزرگی آرزوهایت تلاش کن، یا به اندازه بزرگی تلاشت آرزو کن. ستاره ها رو هدف گرفته‌اید؟ خیلی خوب است ولی اول باید همین پایین سفینه‌تان را بسازید، طوری درس بخوانید که انگار فردایی وجود ندارد. اگر همه درس‌هایتان را برای فردا بگذارید خیلی دیر میشود. انسان‌های بی‌هدف مجبورند تمام عمر برای انسان‌های هدفمند کار کنند. ناشنوا باش، وقتی همه از محال بودن آرزوهایت سخن می‌گویند. هدف داشتن در دنیای امروز یکی از اصول مهم ادامه زندگیست. هدف گذاری واقعی براساس علایق یکی از مهمترین اصول موفقیت است و تمرکز برای رسیدن به هدف شما را
به مقصد نزدیکتر می‌کند تا از کار خود لذت ببرید و روی نحوه کار و روش‌های آن تمرکز کنید و برای موفقیت، مسیر را تا رسیدن به مقصد دنبال کنید.

هدف گیری مثبت به انسان قدرت ایستادگی و مبارزه با مشکلات را می دهد. هدفدار بودن، توانایی های فرد را افزایش می دهد و او را به حرکت وادار می‌کند. هدف‌دار بودن، فکر را فعال می‌کند و به کارها جهت می‌دهد. همه ما یه دوران تحصیلی داریم. یکی تا آخر ادامه می‌دهد و یکی نیمه راه رهاش می‌کند. هرکسی یک تحلیلی از درس دارد، مثلاً یکی میگوید افراد بی سواد بهتر از با سواد هستند و بلعکس. قطعا با هدف داشتن ما میتوانیم به موفقیت دست یابیم؛ هدف نداشتن و تلاش نکردن برای رسیدن به آن، مانند این است که ما هیچ کار و تلاشی انجام ندهیم و فقط به مدرسه برویم و برگردیم خانه و بخوابیم و بعد انتظار داشته باشیم که بهترین دانش آموز مدرسه شویم و در کنکور موفقیت کسب کنیم. هدف داشتن به ما کمک میکند تا مسیر را برای خود هموار کنیم و با درس خواندن، کار و تلاش به هدف و آرزوهایمان دست یابیم.

سوالاتی که اغلب در ذهن دانش آموزان مطرح است: چقدر درس بخوانم و تلاش کنم میتونم رتبه برتر بشم؟ چقدر تلاش کنم میتوانم تو امتحان نهایی‌هام نمره بالای 18بگیرم؟ و…

مواردی از این قبیل سوالات طبیعی هستند و جزو هموار از مطالعه کنکوری هستند. داشتن اعتماد به نفس، باعث می‌شود که از زندگی کاری و شخصی رضایت داشته و بطور کلی فرد خوشحال‌تری باشیم و عدم اعتماد به نفس، ضررهای جبران ناپذیری را در زندگی بر ما تحمیل میکند. کسانی که اعتماد به نفس ندارند ویژگی های مثبتشان را نادیده میگیرند و فقط به نقص ها و عیب‌هایشان بسنده میکنند و عموماً بر این باورند که من نمیتوانم درس بخوانم و چیزی یاد نمیگیرم و موفق نمیشوم. این افراد انگیزه‌ای برای ادامه دادن ندارند و منزوی میشوند و فقط فکرهای منفی را در ذهنشان پرورش می‌دهند و به دنبال راهی برای اینکه شیوه درست مطالعه را یاد بگیرند و برنامه ریزی و هدف داشته باشند نمی روند و مایوس
می‌شوند و مدام خود را با دیگران مقایسه میکنند. این افراد معمولا کسانی هستند که در خانواده احساساتشان نادیده گرفته شده است و اعتماد به نفس خود را به مرور زمان از دست داده‌اند. در نتیجه دارای روحیه حساس و شکننده‌ای شده‌اند و انگیزه‌ای و هدفی برای درس خواندن ندارند. اما کسانی که در خانواده به احساساتشان توجه شده است افراد با اعتماد بنفس بالا و دارای انگیزه و هدف هستند.

مشاوران باید به این موارد توجه داشته باشند که دانش آموزان در چه شرایطی هستند به طور مثال افرادی هستند که از تشویق و حمایت خانواده و انگیزه شخصی برخوردارند و یا افرادی هستند که مورد تهدید و بی توجهی خانواده و بی انگیزگی قرار دارند و به دسته دوم با استفاده از فن بیان خوب و جملات انگیزشی روحیه دهند و برای پیمودن ادامه راه درست به او تلنگر وارد کنند تا به زندگی برگردد. همه ما انسان ها برای دست یابی به هدف های خودت به مشورت با یک سری افراد (مشاور) که اطلاعات و تخصص کافی در زمینه مد نظرمان دارند نیاز مندیم. مشاوران تحصیلی می توانند با شناسایی دقیق استعدادها و توانایی های دانش آموزان و ایجاد انگیزه، آنها را به سوی رشته تحصیلی مناسب راهنمایی و هدایت نمایند. مشاوران تحصیلی با همکاری معلم، خانواده و مسئولان مدرسه، دانش آموزان را در جهت رفع مشکلات تحصیلی، خانوادگی، روانی و تأمین ثبات عاطفی یاری دهند.

وظایف مشاوران تحصیلی

  • تعیین نمودن هدف مشخص و معین
  • ایجاد حس آرامش و خون سردی در دانش آموزان
  • آموختن این نکته به دانش آموزان که به حرف مردم اهمیت ندهد
  • بالا بردن و ارتقای اعتماد به نفس در دانش آموزان
  • ایمان آوردن به پیروزی در نتیجه تلاش و پشتکار
  • حذف تمام موارد منفی و مخرب در زندگی دانش آموزان
  • طراحی یک برنامه جامع و هدفمند درسی با توجه به وضعیت تحصیلی، روحی، و… دانش آموزان

درس خوندن یکی از دشوارترین و در عین حال آسون‌ترین کارهای دنیا است. لذت بخش بودن و یا طاقت فرسا بودن اون به شیوه و چگونگی مطالعه ما بستگی داره. یکی از متداولترین سوالات تو این زمینه اینه که من یه وقتایی واقعا میخوام درس بخونم ولی نمیشه، چکار کنم؟ مشکل کار کجاست؟ چه چیزی باعث میشه که ما از درس خوندن زده بشیم و یا انگیزمون رو از دست بدیم؟ کسانی که نفرات برتر کنکور و یا مدارس میشوند، مثل همه ما انسان هستند و گاهی احساس خستگی و ناامیدی می کنند. اما چیزی که اونها رو به رتبه تبدیل می کند این است که در سختی ها به جای زانوی غم بغل گرفتن و جا زدن، بلند میشوند و تلاش‌شان را بیشتر از گذشته می کنند. همه دانش آموزان این لحظات رو تجربه می کنند.

8 راز مهم برای درس خواندن از زبان مهناز جمال زهی

1. دغدغه‌تون رو بنویسید.

گاهی هجوم افکار مختلف مانع از این می‌شود که درس رو عمقی بخوانیم. در این جور مواقع تلاش ما برای متمرکز شدن روی درس بی‌فایدست. یک راهکار خوب این که افکار مزاحم رو روی کاغذ بنویسید و دلیل بوجود آمدن آنها را در گوشه‌ای یاداشت کنید. این کار باعث میشه که ذهن از این افکار خالی بشه.

2. استرس نداشته باشید.

فرقی نمی کند که برای کنکور درس می خونید یا مدرسه و یا دانشگاه. داشتن استرس میتواند تمام زحمات شما رو به باد بده. اگر رفع استرس براتون سخته می توانید از مشاوران تحصیلی کمک بگیرید و با یک گفتگوی دوستانه دلیل اصلی این اضطراب ها را شناسایی و رفع کنید.

3. برنامه ریزی داشته باشید.

ساعات مطالعه شما هر چقدر هم که زیاد باشد، اگر بر پایه یک برنامه ریزی درست نباشد به نتیجه دلخواه منجر نمیشه. از جمله نکات برنامه ریزی درسی این است که برای کوتاه مدت و بلند مدت خود برنامه داشته باشید. برای یک روز، یک هفته، یک و ماه و یک سال خود، در نظر بگیرید که چه درس‌هایی رو باید در چه زمان هایی و چطور و چگونه مطالعه کنید.

4. به خودتان استراحت دهید.

با استراحت کردن احساس عذاب وجدان نکنید. هر 45 دقیقه بعد از مطالعه یک بار استراحت کوتاه 10 تا 15 دقیقه‌ای بین دروس داشته باشید. گذشته از این، استراحت های ما بین چند روز و یا ماهانه رو در نظر داشته باشید. مثال برای یک یا چند ساعت کوتاه با دوستان و یا خانواده به تفریح یا مکان های مورد علاقه‌تان است بروید و مدت کوتاهی رو از درس خوندن دور باشید. سعی کنید در اون لحظات تنها به فکر تفریح باشید تا برای ادامه مسیر موفقیت انرژی کافی داشته باشید.

5. نگویید میخوام درس بخونم ولی نمیشود.

به مطالعه به عنوان یک وظیفه و یا بار سنگین نگاه نکنید، بلکه سعی کنید به صورت عاشقانه اون رو انجام بدید. به این فکر کنید که با درس خوندن آینده شما چقدر درخشان‌تر و بهتر خواهد شد. البته این در صورتی است که هدف مشخص و مورد علاقه‌ایی داشته باشید. اگر هنوز هم هدفتون براتون مبهمه، توصیه می کنم قبل از هر چیز انگیزه مشخصی رو برای خودتون معین کنید.

6. فضای مجازی رو کنار بگذارید.

در این شکی نیست که در دنیای مدرن ما استفاده از گوشی و موبایل جزء لاینفک زندگی است. مخصوصا گذران وقت در دنیای مجازی به یک فعالیت روزانه تبدیل شده. اما سعی کنید در دورانی که درس می خونید از این فضاها تا حدی که ممکنه دور بشید و یا حداقل کمتر به سراغ اون ها برید، مگر در زمانی که میخواهید یک سری مطالب درسی در گوشی را مرور کنید. خیلی از دانش آموزان به ویژه کسانی که کنکوری هستند فکر می کنند که سر زدن گاه به گاه به گوشی هیچ تاثیری در درس خوندن و درک مطالب نداره. اما متاسفانه فضاهای مجازی خواه ناخواه مشغله ذهنی به وجود میاورند و تمرکز ما رو برای مطالعه کم می کنند. علاوه بر این زمانی که باید برای استراحت ذهن صرف بشه، با مشغول شدن اون سپری میشود.

7. مثبت نگر باشید.

سعی کنید افکار و یا حتی افراد منفی رو از خودتون دور کنید. منظور از افراد منفی کسانی است که مدام به شما میگن که نمی تونی، این کار سختیه، یا مدام میگن من میخوام درس بخونم ولی نمیشه تو چطور میتونی؟ و از این قبیل موارد، در عوض شما با امیدواری و انرژی به رسیدن به آینده دلخواهتان قدم های محکم و استوار بردارید و برای رسیدن به آرزوهای خود و عزیزانتون تلاش کنید.

8. محیط متنوعی ایجاد کنیم.

اتاق و یا محلی که دائماً در اون درس می خونید رو جذاب کنید. منظور از جذاب کردن، اینکه تزیینات و ایجاد چیزهایی نیست که حواس شما رو پرت می کند. سعی کنید اتاقتون همیشه مرتب باشد. از گل ها و گلدون های کوچیک برای زیبا کردن اتاق استفاده کنید. نور و اکسیژن مناسب داشته باشید و برچسب های انگیزشی به دیوار بچسبونید. وقت هایی که احساس خستگی یا بی حوصلگی می کنید چند نفس عمیق کشید.

سخن پایانی با دانش آموزان

خودانگیختگی موضوع پیچیده‌ای است و ایجاد انگیزه به راحتی امکانپذیر نیست. با ارزیابی نیازهای خود، می‌توانید رویکرد خود را نسبت به کارها تغییر دهید. با پیوند دادن این وظایف با احساسات درونی خوشایند می‌توانید به خوبی از پس آنها برآیید. همچنین می‌توانید برای خود پاداش در نظر بگیرید و انگیزش بیرونی ایجاد کنید. با استفاده ترکیبی از تکنیک‌های ارائه شده برای ایجاد انگیزه، می‌توانید برای انجام وظایف ناخواسته و یا اجباری به خود انگیزه دهید و در آخر راه رسیدن به موفقیت تحصیلی خود را هموار سازید.