به نام حق
اینجانب فاطمه محرمی دارای رتبه کنکور ۳۱۵ در کنکور سراسری و فارغ التحصیل رشته حقوق دانشگاه الزهرا و رتبه ۵۳ کنکور ارشد و دانشجوی رشته حقوق بشر دانشگاه علامه طباطبایی می باشم؛ به علاوه دارای سابقه پشتیبانی در قلم چی نیز بوده و تسلط کامل بر دروس علوم انسانی دارم و در حال حاضر عضو تیم آموزشی یادوین هستم.
نظر خانوم فاطمه محرمی درباره کنکور
اگر بخواهم دربارهی کنکور صحبت کنم اولین نکتهای که به ذهنم میرسد مقابله با استرس و اضطراب است اگر دانش آموز بتواند غول کنکور را در ذهن خود کمرنگ کند و آن را شکست پذیر ببیند گام اول را برای رسیدن به موفقیت برداشته است. نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که باید زمان بندی دقیق برای مطالعه صورت گیرد. به این صورت که دانش آموز در طول هفته ساعت های مشخصی را به درس خواندن اختصاص دهد و از زیاده خوانی و غرق شدن در درس جلوگیری کند که به جای اثر مثبت، اثری به مراتب بدتر خواهد داشت. دانش آموزان باید به این نکته توجه کنند که نه آنان و نه کس دیگری قرار نیست که ۱۰۰ ودرصد سوالات کنکور پاسخ دهد. در طول ساعات مطالعه دانش آموز باید مکان مطالعه را از اسباب حواس پرتی تهی کند و با آرامش مطالعه کند. باید توجه کرد که داشتن ساعت خواب دقیق از مهم ترین مسائلی است که شدیداً بر کارکرد مطالعاتی دانش آموز اثر می گذارد. به همین خاطر دانش آموز باید خواب کافی داشته باشد و از شب بیداری هم خودداری کند.
دانش آموزان باید از سرزنش بیجای خودشان نیز بپرهیزند و فکر نکنند که آنها تنها کسانی اند که امسال کمتر مطالعه کردهاند و بقیه همه کاملا آماده بوده اند ؛واقعیت این است که اکثر بچه های کنکوری از وضعیت خود ناراضی هستند و فکر می کنند که باید بیشتر تلاش می کردند. در خصوص نحوه مطالعه دروس باید گفت که حداقل بین دو درس اختصاصی باید یک درس عمومی قرار داد و درس های سنگین و اختصاصی نباید پشت سر هم مطالعه شود؛ چرا که باعث اخلال در فراید یادگیری دانش آموز و خستگی سریع او می شود. نکته بعدی توجه به بخش هایی از دروس است که سازمان سنجش آنها را حذف کرده است و اینکه دانش آموزان اشتباهی آن بخش ها را مطالعه نکنند و وقت خود را هدر دهند. نکته بعدی این است که دانش آموز همه درس ها را بخواند و حتی دروسی مانند تاریخ و جغرافیا که عمدتا از برنامه خواندن دانش آموزان حذف میشود هم باید مطاله شود. چرا که همین دروس نقش موقری در جابجایی رتبه های اینا می کنند. نکته دیگر اینکه اگر از درک بخشی از مفاهیم کتاب عاجز بودید و قدرت به خاطر سپردن آن را نداشتید؛ البته اگر بخشی کوتاه باشد، ناامید نشوید. همه داوطلبان قرار نیست که به همه مباحث مسلط باشند.
دانش آموزان باید در حین مطالعه حتما تست های آزمون های سراسری دوره های قبلی را هم در کنار خود داشته باشند و آنها را با مباحث درس ها تطبیق داده و از همان زمان خود را برای نحوه سوالات آماده کنند. نکته دیگری که وجود دارد، این است که دانش آموزان ترجیحاً در یکی از آزمون های آمادگی کنکور شرکت کنند و خود را مورد ارزیابی قرار دهند. به علاوه اگر رشته دانشجو برای آینده مدنظرش است باید به ضرایب دروس توجه داشته باشد و بداند که کدام دروس برای رشته های که قصد مطالعه آن را دارد واجد اهمیت است. برای مطالعه درس های مفهومی مثل فلسفه و منطق که باید برای خواندنشان وقت گذاشت و استدلال کرد بهتر است از شیوه خلاصه نویسی استفاده شود،تا مرور و فهم مطلب برای دانش آموز راحت تر شود. برای درس های حفظی مثل تاریخ ادبیات و زبان انگلیسی بهتر است از شیوه فلش کارد نویسی برای مرور استفاده شود. پس از هر بار مطالعه دانش آموزان به میزان ۵ تا ۱۰ عدد تست بزنند تا بتوانند آمادگی خود را بسنجند و ببینند که آیا مطالعه ای که داشته اند مفید فایده بوده یا خیر.
پس از تست زدن باید به تحلیل تست ها بپردازند و سوال های غلط و نزده خود را بررسی کنند، تا ایرادات نحوه مطالعه خود را بیابند. نکته بعدی اینکه در یک ماه آخر کنکور دانش آموزان باید به مرور و جمع بندی بپردازند و از مطالعه موارد جدید خودداری کنند و به علاوه باید هنگام ورود به جلسه کنکور فکر سال بعد را از ذهن خود بیرون کنند و تمام معلومات خود را در همین امسال به کار گیرند. دانش آموزان همچنین از ۲۴ ساعت قبل از کنکور باید از مطالعه دست بکشند و به آرامش و تفریح مناسب بپردازند. روز قبل از جلسه باید خوردن غذاهای چرب و مواردی که به آن حساسیت دارند، اکیدا خودداری کنند. شب کنکور باید زود بخوابند و روز کنکور هم زودتر به جلسه بروند تا استرس دیر رسیدن را نداشته باشند. به علاوه در حوزه کنکور از بجث در خصوص موارد درس با سایر داوطلبان بپرهیزند، تا در اندک زمان باقی مانده متحمل اضطراب نشوند. به هنگام نشستن سر جلسه به همه سوالات نگاه نکنند و از سوال یک شروع کنند.
دانش آموزان برای پاسخگویی به سوالات در جلسهی کنکور از سوال شمارهی یک شروع کنند و اگر نتوانستند که پاسخ دهند زمانشان را هدر ندهید، علامتی در کنار تست مربوط بگذارند و به تست بعدی بپردازند. به این ترتیب بعد از یک بار مرور تست های یک درس هم بیشتر تست ها را زدهاند و هم زمانی برایشان باقی مانده که در آرامش بیشتر به بقیه تست ها بپردازند. یادشان باشد که نباید به هیچ سوالی بیش از زمان استاندارد آن وقت داد و وقت خود را روی یک سوال هدر ندهند. به علاوه سوالات را با دقت بخوانند و به خود مغرور نشوند که همین ممکن است باعث شود در ساده ترین سوال نیز مرتکب اشتباه شوند. به علاوه در خصوص سوالاتی که شک دارند دقت کافی را به عمل آورند، مبادا با زدن سوالات شکدار درصد منفی بیاورند. بعد از خروج از کنکور حداقل تا یک روز به استراحت بپردازند و با آرامش خود را برای هر نتیجهای آماده کنند. در آخر اینکه به هیچ عنوان فریب موسسات و اشخاصی که ادعا می کنند به سوالات دسترسی دارند را نخورند، چرا که ممکن است عاقبت جبران ناپذیری برای ایشان به دنبال داشته باشد.
در پناه حق