اینجانب فریبا نصیری علاقه مند ب نویسندگی و اجرا هستم و در این زمینه دستی به قلم داشته و در دوران تحصیلی مدرسه در مسابقات متعددی شرکت نموده و جوایزی کسب کرده‌ام. گویش ترکی داشته و تا حدودی مسلط به زبان انگلیسی میباشم. با توجه به تغییرات روز افزونی که در حوزه کنکور آموزش به وجود می آید و همچنین تکثر منابع و پیچیدگی سوالات نیاز دانش آموزان به راهنمایی و مشاوره در این دوره حساس با نظر به توانایی ها و تجربه هایی که در این زمینه کسب کرده‌ام قادر به همکاری با دانش آموزان و راهنمایی آنان میباشم.

صحبت های خانوم فریبا نصیری برای آماده سازی دانش آموزان در مسیر کنکور

اگر بخواهم درباره کنکور با شما صحبت کنم باید اول از همه بگویم که فکر نکنید تنها هستید! هزاران دانش آموز دیگر در شرایط شما بوده‌اند و این دوره را گذرانده و به مراتب بالاتر دست یافته اند. دانش آموز کنکوری که بودم خیال میکردم اگر در کنکور رتبه قابل قبولم را کسب کنم و به دانشگاه بروم به سقف آرزوهایم رسیده ام و دیگر هیچ چیز از این دنیا نمیخواهم، اما این را بدانید که کنکور پایان راه شما نیست و شما بعدها در جامعه و از جمله دانشگاه به مراتبی خواهید رسید که با یک لبخند خاطره انگیز از دوره کنکورتان یاد خواهید کرد. پس جای نگرانی وجود ندارد. بگذارید این نکته را به شما یادآور شوم که لازمه رسیدن به هر چیزی تلاش بی وقفه برای آن چیز است و موفقیت متعلق به کسی است که در هر شرایطی به تلاش خود ادامه میدهد، پس به روش های محدود اکتفا نکنید، آنقدر روش خود را تغییر دهید تا به راه حل مطلوب خود برسید. به قول آنتونی رابینز: بگذارید یک سوال از شما بپرسم؛ چند بار زمین خوردید تا توانستید راه رفتن را بیاموزید؟ همواره به یاد داشته باشید هیچ چیز نباید مانع رسیدن شما به اهدافتان شود؛ به خصوص چیزهای جزئی و کوچک. به ذهنتان بیاموزید که هر چیزی ارزش فکر کردن ندارد و نباید ذهنتان را درگیر مسائلی کنید که به پیشرفت شما کمکی نمیکند. ممکن است در دوره کنکور به دلیل فشار درس ها و امتحانات مدرسه دچار پوچ گرایی شوید (مشکلی که برای
خودم در اواخر دوره کنکور به وجود آمد) که مثلا به خودتان بگویید: آخر که مرگ است چه فرقی میکند دکتر باشی یا کارگر بالاخره خواهی مرد و آینده‌ای جز مرگ در انتطار انسان ها نیست. اما بگذارید این مسئله را برای شما روشن کنم که مقصد تنها وسیله ای برای لذت بردن از مسیر است؛ فرقی نمیکند که انسان چند سال عمر میکند، یک سال ؟ صد سال؟ در هر صورت انسان باید زندگی ارزشمندی داشته باشد چرا که عمر نعمتیست که فقط یکبار به دست می آید پس آن را ارزشمند زندگی کنید هر چند که حتی 100 سال هم برای انسان کافی نیست.

اولین چیزی که برای آماده شدن در مسیر کنکور بدان نیازمندید ذهنتان است. ذهن خود را تربیت کنید! شما ابتدا باید در ذهن خود موفق شوید و بعدا در آزمون. پس این ذهنیت را در خود ایجاد کنید که شما موفق خواهید شد و در رشته و دانشگاه مورد پسندتان تحصیل خواهید کرد؛ اگر این باور در شما شکل بگیرد شک نکنید که کارها و اموراتتان با این باور هماهنگ خواهد شد. در دوره کنکور یکی از مشکلاتی که خودم دچار آن شدم این بود که وسط درس که به خودم می آمدم متوجه میشدم که فقط از روی متن کتاب روخوانی کرده ام و در واقع چیزی از آن نفهمیده ام یا اصطلاحا چشمم روی متن بود اما ذهنم جای دیگری به سر میبرد. شاید این مشکل برای شما هم پیش بیاید؛ به همین دلیل است که تاکید میکنم ذهنتان را تربیت کنید که مثلا وسط خواندن فلسفه به حرف های خاله اختر در میهمانی دیشب فکر نکند و جواب های خیالی به آن ندهد! این باور را در خود نهادینه نکنید که مثلا من اصلا ریاضی را نمیفهمم یا در آن استعداد ندارم؛ ساده بگویم با این حرف ها فقط خودتان را گول زده اید و یا اصطلاحا سر خودتان را شیره مالیده‌اید! و به محض گفتن و باور کردن این حرف از هزاران داوطلب دیگر کنکور عقب افتاده اید.

این توصیه شخص من به شماست که هیچ درسی را صفر نگذارید حتی اگر فگر میکنید به آن درس علاقه ندارید. اگر بدانید تاثیر حتی ده درصد یک درس در کنکور چقدر است هرگز به کنار گذاشتن کامل یک درس در کنکور فکر نمیکنید. همین موضوع برای خودم هم پیش آمد و اتفاقا جالب بود که وقتی نتایج کنکور اعلام شد با اینکه درصد های دوستم در بیشتر درس ها از من خیلی بهتر بود و حتی در بعصی از درس های سخت تخصصی درصد بالای ۶۰ کسب کرده بود اما رتبه من از او بهتر بود و رتبه ما نزدیک ۲۰۰۰ تا فاصله داشت و دلیلش نیز همینی بود که گفتم، او با اینکه در بیشتر درس ها درصد بالایی کسب کرده بود اما چون بعصی از درس ها را بطور کامل حذف کرده بود و من همان درس ها را ا چند در صد کم اما خالی نگذاشته بودم، رتبه من از او بهتر بود. خب پس قرارمان این شد که اولا ذهنتان را تربیت کنید و ثانیا اینکه قرار نیست هیچ درسی را حذف کنیم! به تغذیه خود در دوران کنکور اهمیت بدهید مثلا چند عدد بادام در ابتدای صبح در کارکرد مغز شما معجزه میکند.

نکته ای که شدیدا اصرار به آن دارم ورزش است؛ هنگامی که از خواب برمیخیزید برای آماده کردن بدنتان، حرکات ورزشی بخصوص حرکات کششی انجام دهید. شاید باورتان نشود اما همین چند حرکت شما را سرحال می آورد و جلوی خمیازه های مزاحم وسط درس را میگیرد. هرگز خودتان را ۲۴ ساعته در درس غرق نکنید سعی کنید تفریحاتی را در کنار درس برای خودتان در نظر بگیرید. چرا که اگر شما کل هفته را به درس خواندن بپردازید، خسته میشوید و ممکن است برای هفته بعد انرژی لازم را نداشته باشید پس سعی کنید در کنار مطالعه تفریحات مفید داشته باشید. برای خودتان جایزه بخرید! خنده دار نیست! برای زحمت هایی که میکشید ارزش قائل باشید حتی اگر کسی از شما بابت آنها قدر دانی نمیکند! مثلا برای خودتان شرط بگذارید که اگر در آزمون این هفته تراز بالای ۶۰۰۰ کسب کنم برای خودم فلان چیز را میخرم. باور کنید که شما شایستگی این جایزه ها و حتی بیشتر از آن را دارید.

سعی کنید تا جایی که امکان دارد سحر خیز باشید. سحر خیز بودن یکی از عوامل اصلی رسیدن به موفقیت است. یادتان باشد برای رسیدن به اهدافتان بیدار شدن ساعت ۱۱ ظهر خیلی دیر است. فرضا شما یازده صبح در حالی که خمیازه ای از شدت کسل بودن میکشید و چشمهای پف کرده تان را باز میکنید و قصد دارید شروع به مطالعه کنید در حالی که داوطلب دیگری تا ساعت ۱۱ صبح درس های مختلفی را مطالعه کرده و تست های آن را حل کرده است. حالا قضاوت با شماست. احتمال موفقیت در کدام مورد بالاتر است؟

سعی کنید شب ها نیز آنقدر دیر به رختخواب نروید. طبیعی است که گاهی پیش می آید شب ها از شدت فکر خوابتان نبرد و خودتان را در رویا غرق کنید حتی ممکن است خواب روز کنکور و دانشگاه را هم ببینید (که البته دیدن خواب دانشگاه بسار لذت بخش است) پیشنهاد من به شما برای خلاص شدن از فکر و خیال شبانه که مانع خواب میشود این است که هر چیزی را که به آن میاندیشید در یک برگه بنویسید و اصطلاحاً ذهن خود را روی برگه تخلیه کنید. آنگاه خواهید دید که چگونه این افکار از ذهن شما خارج میشود. نکته آخر و البته مهمی که میخواهم بگویم این است که به هیچ وجه در دوره کنکور وارد روابط به اصطلاح عاشقانه با جنس مخالف نشوید! باو کنید شما بعدها وقت کافی برای این موضوع را خواهید داشت و نیازی به عجله در این زمینه ندارید.

سخن نهایی فریبا نصیری با کنکوری ها

خلاصه کلام بگویم که باید شما فرض کنید که هیچ راهی جز موفقیت ندارید. شما یا باید موفق شوید یا باید موفق شوید! راه دیگری هم در کار نیست. یادتان باشد هدف از آفرینش انسان فقط خوردن و خوابیدن نیست اگر بنا بر این باشد حیوانات از انسان ها بهتر زندگی خواهند کرد. شما باید موفق شوید چون شما مسئولید! مسئولید در قبال تلاش های پدر و مادر، شما مسئولید در قبال خودتان، آرزوهایتان، تلاش‌هایتان و… و حتی شما مسئولید در قبال فرزندانتان در آینده. هرگز نترسید! جلو بروید و با ترس‌هایتان رو به رو شوید، بهترین راه برای از بین بردن ترس ها رو به رو شدن با آنهاست. ترس بزرگترین دام بر سر راه موفقیت است پس از نتیجه کار نترسید و در راهی که قدم گذاشته‌اید مصمم ادامه دهید. باور کنید کنکور انتهای مسیر شما نیست و نخواهد بود. شما پیشرفت خواهید کرد حتی فراتر از کنکور و بر فراز قله آرزوهایتان خواهید ایستاد فقط کافیست خودتان را باور داشته باشید….
دوستدار شما
نصیری