سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه، من آمنه میرزایی هستم از بیرجند و مسلط به مشاوره برای شما کنکوری های عزیز که به سمت موفقیت حرکت کنید. بنده قصد دارم در این مقاله یک سری توصیه های مفید راجب کنکور داشته باشم و امیدوارم مفیده باشه برای تک تک شما عزیزان.

موارد تاثیرگذار در کنکور طبق بیان خانوم آمنه میرزایی

1.داشتن هدف: میتونم بگم مهم ترین و اولین گام برای موفقیت در کنکور داشتن هدف چون این هدف باعث میشه که انگیزه حرکت داشته باشیم حتی مشخص کردن هدف مانع از بیراهه رفتن میشه، یک پیشنهاد راجب این موضوع شما میتونید عکسی از داشنگاه مورد علاقه خوتون رو بک گراند گوشی تون بزاریدیا حتی چاپ کنید و بزنید روی دیوار اتاقتون.

2.گام دوم برای موفقیت در کنکور پیوستگی مطالعاتی هست: شما نباید یک روز ۱۲ ساعت کلا درس نخونید بلکه شما باید یک ساعت مطالعاتی درست کرده و درس بخونید روز بعدش هم همینطور؛ پیوسته برای هر روز هفته خودتون برنامه داشته باشید البته لازمه یک نکته رو هم بگم، منتظر نباشید ک از شنبه شروع کنید بلکه همین الان پاشید و برای موفقیعت خودتون تلاش کنید مورد سوم اینکه تایم های مرده خودتون رو دریابید: یادمه تو سال کنکور موقعی که داشتم میرفتم مدرسه یه دفترچه لغت عربی دستم بود و لغات عربی رو یاد می گرفتم یا اینکه درس هایی که خلاصه کرده بودم خلاصه ها رو تو این تایم های مرده مرور میکردم حتی شما میتونید در این زمان های مرده تست قرابت بزنید برای درس ادبیات اختصاصی و دیگه لازم نیست زمان مشخصی رو برای این مبحث بگذارید (قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود)

4 .شرکت در آزمون های آزمایشی معتبر: این گزینه باعث میشه که شما نقاط قوت و ضعف خودتون رو با شرکت در آزمون های آزمایشی و تحلیل آزمون بشناسید و بتونید با برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت نقاط ضعف خودتون رو رفع کنید برای این گزینه حتما توجه داشته باشید که تحلیل آزمون بخش خیلی مهمی در شناخت شما از نقاط قوت و ضعف خواهد داشت؛ من مربی کانونم همیشه بهم میگفت اگه تحلیل آزمون انجام ندادی در واقع انگار آزمون ندادی!

5 .تند خوانی: این مورد دیگه خیلی خیلی مهمه چون ما باید در دوران کنکور کتاب های زیادی رو بخونیم و هر کتاب و چند بار دوره کنیم پس باید روش های تندخوانی رو بلد باشیم و حداقل بتونیم در یک دقیقه ۳۰۰ الی ۴۰۰ کلمه رو یاد بگیریم در واقع افزایش سرعت مطالعه باعث افرایش قدرت بادگیری میشه و تند خوانی تاثیر مستقیم بر تقویت حافظه دارد. تند خوانی باعث صرفه جویی در وقت، عدم حواس پرتی و جلوگیری از خستگی میشود.

6.استراحت و تفریح داشته باشید: واقعیت این است که درس خواندن برای کنکور هم سنگین است، هم مدت نسبتاً زیادی را میطلبد. شما می توانید تایمی از هفته یا ماه خود رو به کار های مورد علاقه تان بپردازید مثل نقاشی کردن، عکاسی، رفتن به باشگاه ، کوهنوردی و… این تفریحات باعث افزایش انرژی میشه و تاثیر زیادی بر مطالعه داره.

7.بنویسید: میزان یادگیری از طریق خواندن پنج درصد و یادگیری از طریق نوشتن ده درصد هست پس حتما موقع مطالعه یادداشت برداری داشته باشید و رعایت یک سری اصول باعث میشه شما یادداشت برداری بهتری داشته باشید. اول اینکه خوانا بنویسید، سپس از ۴۰ تا ۶۰ کلمه‌ای که میخونید ۵ تا ۱۲ کلمه رو فقط یادداشت کنید و در آخر پاراگراف به پاراگراف یادداشت برداری انجام بشه.

8.خواب کافی: موقعی که امتحان دارید یا میخواهید درسی رو برای کنکور بخونید سعی کنید شب زنده داری نکنید بهتره شما تایمی از روز رو برای مطالعه دروس خودتون اختصاص بدید چون مطالعه در شب باعث کاهش انرژی و افزایش استرس میشه و این باعث میشه خوندن شما فایده چندانی نداشته باشه و نتیجه قابل قبولی هم به دست نیارید پس حتما خواب کافی داشته باشید و سعی کنید در روز مطالعه کنید تا کمبود خواب تمام تلاش و کوشش شما رو خراب نکند.

9.داشتن برنامه ریزی برای مطالعه: برنامه ریزی برای کنکور در واقع مثل هدف گذاری خیلی اهمیت زیادی داره شما نخست باید هدف های خود را مشخص کنید و برای این اهداف برنامه ریزی بکنید چون برنامه ریزی باعث میشه شما بدونید در هر زمانی چه کاری را باید انجام بدید و این مورد باعث جلوگیری از اتلاف وقت، افزایش تمرکز، نظم بخشی، کاهش اضطراب و امید به آینده میشه؛ میتونم بگم برنامه ریزی مثل یک راهنما میمونه که به ما میگه در چه ساعتی چه کاری رو باید انجام بدیم که بتونیم از زمان خودمون نهایت بهره را ببریم. من در مورد چهارم به این نکته اشاره کردم که شرکت در آزمون های آزمایشی باعث میشه که نقاط قوت و ضعف خودمان را بشناسیم پس بعد شناخت این نقاط قوت و ضعف میتونیم برنامه بریزیم و برای نقاط ضعف خودمون زمان بیشتری رو اختصاص بدیم لطفا از این امر مهم در کنکور سراسری غافل نشید و متناسب با شرایط خودتون برای خود بهترین برنامه ریزی رو داشته باشید.

10.داشتن امید و انگیزه: باید دانست که همیشه افت و خیزهایی وجود دارد؛ در دوران تحصیل اما این مسئله دلیلی برای ناامیدی نمیشود پس باید برنامه ریزی اصولی و صحیح داشته باشید و با هدف گذاری دقیق برای رسیدن به موفقیت تلاش کنید و همیشه نیمه پر لیوان را ببینید، نگویید من تایم اندکی است که برای مطالعه کنکور شروع کرده‌ام پس موفق نخواهم شد بگویید در این مدت زمان اندکی که شروع کردم چقدر پیشرفت کردم و چه میزان دستاورد داشتم.

11.مقایسه ممنوع: هر وقت شما خودتون رو با دوست یا همکلاسی خودتون مقایسه کنید و بگید که نمره یا تراز اون بالاتر و بهتر از منه در واقع خودتون رو از مسیر موفقیت دور کردید و یه سنگ جلوی پای خودتون گذاشتید پس همیشه خودتون رو با خودتون مقایسه کنید.

12 .داشتن تغذیه مناسب: تغذیه در دوران کنکور اهمیت بسیار زیادی دارد، حتما ضرب المثل مغز سالم در بدن سالم رو شنیدید که باید بدن سالم داشته باشیم ک بتونیم در دوران کنکور مطالعه مفید داشته باشیم و رعایت یکسری نکات باید مورد توجه قرار بگیره. اول اینکه حتما بنوشیم چون نوشیدن آب باعث افزایش انرژی و شادابی میشه و جلو گیری میکنه از خستگی، افسردگی و در عین حال کم آبی باعث خواب آلودگی و سردرد میشه پس حتما موقع مطالعه بطری آب همراه خودتون داشته باشید و حداقل در روز ۴ الی ۵ لیوان آب بنوشید. دوم اینکه صبحانه بخورید؛ متاسفانه خیلی از دانش آموزان صبحانه را از برنامه غذایی خودشان حذف می کند و این باعث کاهش انرژی میشه پس حتما صبحانه را جزو برنامه غذایی خودتون قرار بدید و سعی کنید در موقع صبحانه کربوهیدرات کمتر مصرف کنید.

13.دوری از استرس و اضطراب: داشتن استرس باعث ضعف سیستم ایمنی بدن میشه، پس برای سلامتی خودتون از استرس دوری کنید تا بتونید با سلامتی کامل دوران کنکور را پشت سر بگذارید.

14.رهایی از حواس پرتی: برای اینکه موقع مطالعه حواست پرت نشه میتونی فکراتو روی کاغذ بنویسی هر زمانی که حواست پرت شد به خودت بگو من الان باید درس بخونم و حواسم به این درس باشه و هر فکری که اومد تو ذهنت رو روی کاغذ بنویس و بگو بعدا میام سراغت و بهت فکر می کنم و تلقین مثبت داشته باش؛ مدام به خودت بگو که من اگه مطالعه خودم رو طبق برنامه ای که چیدم پیش ببرم موفق میشم و میتونم به رشته ای که میخوام برسم.

15.نداشتن وسواس مطالعاتی: برای دوری از وسواس مطالعاتی میتونی برای هر مطلبی که خوندی تست بزنی؛ موقع تست زدن مشخص میشه که مطلبی که خوندی رو کامل یاد گرفتی یا خیر و اگه دیدی که تست رو خیلی خوب نمیتونی بزنی اینجا لازمه که دوباره مطلب رو بخونیم و مرور کنیم؛ اگر دچار وسواس مطالعاتی هستید یک فصل رو کامل نخونید بلکه فصل رو به تکه های کوچک تقسیم کنید و بعد از خوندن هر مطلب تستاشو بزنید و مطمئن بشید که یاد گرفتید بعد برید سراغ مطلب بعد؛ تایم زیاد مطالعه نکنید چون تایم زیاد درس خوندن برای یک درس باعث میشه که دچار خواب آلودگی و خستگی از اون درس بشید.

16.اصولی تست زدن: هر روز تعداد تست هایی که میزنی رو بشمار و روز بعد سعی کن چندتا بیشتر بزنی، هر روز قبل از شروع تست زنی از مبحث جدید، چند تست از مباحثی که روز قبل غلط زدی حل کن، تست های غلط رو با یه رنگ خاص(مثلا قرمز) هایلایت کن یا با حرف “غ” مشخص کن تا دوران مرور دوباره بررسیشون کنی، نکات تست هایی که غلط میزنی یا توی پاسخنامه راه حل بهتری براشون ارائه شده توی یه دفترچه مخصوص یادداشت کن.

17.نداشتن خیال بافی: خيال بافي كردن، غرق شدن در خاطرات گذشته و ياد كردن مشكلات، از عوامل برهم زننده‌ی تمركز است و سراغ كسانی می آيد كه بدون برنامه باشند و يا به خود اجازه می دهند كه غرق در خاطره ها شوند. اما چگونه ميتوانيم با اين مشكل مبارزه كنيم؟ یکی از راه های مقابله با این موضوع برنامه ریزی برای ساعت ها و وفادار ماندن به برنامه خود را به اجرای آن ترغيب كنيد. برای ساعت های خود برنامه طراحی كنيد و مرتبا فرصت تفكرات ديگر از شما گرفته شود.

18.سحر خیزی: سحرخیزی جزئی از سبک زندگی افراد موفق و ثروتمند است. چون فرصت های بکری از نظر جسمی و فکری در صبح به دست می آورند که در زمان های دیگر ممکن نیست. 50 درصد سحرخیزی افراد ارثی است و 50 درصد اکتسابی است، برای سحر خیزی یک ساعت قبل خواب شبانه گوشی رو کنار بگذارید؛ با طلوع خورشید از خواب برخیزید، از قدیم گفتن سحرخیز باش تا کامروا باشی؛ ورزش کوتاه صبحگاهی رو هم جدی بگیر.

19.جدی گرفتن دوران طلایی نوروز اسفند ماه و دوران طلایی عید نوروز به شدت مهم هستند چون خیلیا در این بازه در حال و هوای عید هستند و این فرصت خوبیه واسه اون زرنگایی که حسابی جلو بیفتن و پیشرفت داشته باشند..! چون اگه این فرصت رو از دست بدید، حجم درس های مطالعه نشده بیشتر میشه و برای دوران جمع بندی پایانی و امتحان نهایی دچار مشکل میشید!

20.چیکار کنیم درسایی که میخونیم یادمون نره! رمز گذاری موقع درس خوندن با کلمه ها بازی کنید و براشون رمز بزارید. اگه درسایی که در طول روز خوندی رو مرور نکنی همش میپره! پس قبل از خواب یا اول صبح وقتی بیدار میشی حتما مرور تست زنی و حل تمرین داشته باش. این کار بعد از خوندن درساتون تاثیر خیلی زیادی تو یادگیری کامل داره و اینجوری میتونید بفهمید تو کدوم مباحث مشکل دارید و کدوم رو بهتر یاد گرفتید. من در طول نکته هایی که به شما گفتم زیاد کلمه برنامه ریزی رو استفاده کردم، حتما طول دوران کنکور خودتون به این موضوع توجه داشته باشید و برای داشتن یک برنامه ریزی اصولی به نکاتی که میگم هم توجه کنید و سعی کنید برنامه ریزی که انجام میدید هفتگی باشه.

 برای برنامه ریزی هفتگی معیارام چی باشه و به چیا دقت کنم؟

  • اهداف بلند مدت خودت رو مرور کن: اگر هدفتو مشخص نکنی برنامه ریزی خیلی تأثیر گذار نیست برنامه ریزی هفتگیتو با مرور اهداف بلند مدت و کوتاه مدت آغاز کن.
  • برنامه ریزی هفتگی رو در روز جمعه انجام بده: این کار باعث میشه که صبح شنبه رو با تمرکز و بازدهی بیشتر شروع کنی.
  • اولویت های هفتگیتو مشخص کن: یک لیست از کارهایی که قراره انجام بدی تهیه کن. ساعت و روز کلاساتو کامل بنویس هرچی داری. بعدش اولویت بندیشون کن که کدومش مهمتره.
  • روتین هفتگیتو مشخص کن: عادت هایی که بهت کمک میکنه تا برنامتو انجام بدی و وسط راه خسته نشی رو در نظر داشته باش و توی برنامت قرارشون بده.
  • آنالیز پیشرفت ها: آخر هر هفته بشین نگاه کن ببین چقدر پیشرفت داشتی؟ اگر حتی اندازه یه بند انگشت هم پیشرفت کردی به خودت جایزه بده.

سخن آخر:
وقتی برنامه ریزیتو انجام دادی سعی کن بهش پایبند باشی و توی کارهات وقفه نندازی؛ امیدوارم مطالب گفته شده در این مقاله مفید باشه و مقداری انگیزه باشه برای شروع به حرکت کردند بدون هیچ وقت برای شروع دیر نیست پس پاشو اگه از گذشتت راضی نیستی یک داستان جدید برای خودت بساز و به سمت اون حرکت کن تا به اون نقطه ای که تو رو از خودت راضی نگه داره برسی.